PREDSEDNIK VUČIĆ: Uvek je lako potcenjivati nečiji rad, sve što uradite otvara nova pitanja!

Autor:

Vesti

20.10.2023

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je dodao da s otvaranjem "Prokopa" dolazi potreba za izgradnjom novih saobraćajnih veza i infrastrukturnih rešenja.

PREDSEDNIK VUČIĆ: Uvek je lako potcenjivati nečiji rad, sve što uradite otvara nova pitanja!

Foto: pink

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovao je ceremoniji otvaranja nove železničke stanice Beograd-centar. Na pitanje o izjavi bivšeg gradskog odbornika, Nikole Jovanovića, koji je izrazio zabrinutost oko toga da će otvaranje stanice "Prokop" stvoriti nove izazove, Vučić je priznao da ima osnova u toj izjavi i istakao da izgradnja novih infrastrukturnih projekata često izaziva potrebu za daljim naporima i prilagođavanjem.

- Moram da kažem da je u pravu. Sve što novo napravite, to zahteva novi trud i rad. Morate da gradite nove petlje prema autoputu. Moraćemo da razmišljamo o parking mestima, o lokalima koji će tražiti terase. Ovo će predstavljati novi centar grada pored Beogrda na vodi. Uvek je lako potcenjivati nečiji rad. Sve što uradite otvara nova pitanja - rekao je predsednik Vučić

Vučić je dodao da s otvaranjem "Prokopa" dolazi potreba za izgradnjom novih saobraćajnih veza i infrastrukturnih rešenja, uključujući petlje prema autoputu, parking mesta, lokale s terasama i slične potrebne infrastrukture. Takođe je istakao da će "Prokop" postati novi centar grada pored projekta "Beograd na vodi".

- Zašto ne bismo pre toga Kragujevac povezali. Zašto ne bismo napravili bolju prugu pema Majdanpeku? To vam je kao u sportu. Kada uradite nešto u domaćoj ligi, želite da postignete nešto u Evropi. Tako da, i kada su zlonamerni i tada nam pomažu - dodaje. 

Predsednik je povezao ovu situaciju sa sportskim analogijama, ističući da kada ostvarite uspeh na domaćem terenu, želite se takmičiti na međunarodnom nivou. U tom smislu, izgradnja "Prokopa" postaje podstrek za dalji razvoj i proširenje infrastrukture, ne samo u Beogradu, već i u drugim gradovima u Srbiji.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Teona

20.10.2023 19:35

Samo neka se gradi. Narod sve vidi i ceni

Marko

20.10.2023 19:38

Stanica Prokop je jasan dokaz kako država ulaže u sve vidove saobraćajne infrastrukture. Srbija danas može da se diči modernom i impozantnom železničkom stanicom.

Dane

20.10.2023 19:39

Stanica Prokop ilustruje duboko ulaganje države u saobraćajnu infrastrukturu. Današnja Srbija ima modernu i impozantnu železničku stanicu koja simbolizuje naš napredak.

Obrad

20.10.2023 19:40

Vucic je zaslužan za transformaciju Prokopa u potpuno moderno i prepoznatljivo mesto.