(MAPA) EVO KAKO DA DOĐETE DO "PROKOPA"! Direktno idu tri linije - ovim putem možete i sa dve trole!

Autor:

Vesti

20.10.2023

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Linija 36 je praktično kružna linija koja saobraća tako što pravi krug preko Slavije i Autokomande, dok linija 38L saobraća od Pogona Kosmaj do "Prokopa".

(MAPA) EVO KAKO DA DOĐETE DO "PROKOPA"! Direktno idu tri linije - ovim putem možete i sa dve trole!

Foto: Tanjug

Moderna stanična zgrada "Beograd centar" ili popularnije "Prokop", biće svečano otvorena danas u 18 časova. Beograd tako, konačno, posle skoro 50 godina od prvih radova, dobija glavnu železničku stanicu kakvu zaslužuje. A evo i kako da dođete do nje.

Direktno do "Prokopa", koji se nalazi na opštini Savski venac, između auto-puta Beograd-Niš i Hajd parka, voze tri autobuske linije 34, 36 i 38L, koje saobraćaju na otprilike svakih od 10 do 35 minuta, zavisno od linije.

Foto: Google maps

 

Autobuska linija 34 saobraća od Senjaka do Pere Velemirovića u Rakovici, a ima stajalište na samom Prokopu. Linija 36 je praktično kružna linija koja saobraća tako što pravi krug preko Slavije i Autokomande, dok linija 38L saobraća od Pogona Kosmaj do "Prokopa".

Foto: Google maps

 

Linija 34 uglavnom saobraća na svakih 20 do 35 minuta, vikendom i ređe, jedan polazak u satu. Linija 36 ide češće, polasci su na svih 10 minuta. Linija 38L saobraća na svakih 30 minuta.

Do stanice "Beograd Centar" možete doći i trolom 40 i 41, međutim ukoliko idete trolom budite spremni da ćete malo i da pešačite, pošto ne staje direktno ispred železniče stanice Beograd centar, kao pomenute tri autobuske linije. Ukoliko dolazite trolom treba da izađete na stajalištu kod Ortopedskog zavoda.

Foto: Google maps

 

Ako dolazite sopstvenim prevozom iz nekog od sledeća tri pravca grada ovo je najlakši put kojim ćete stići do stanice "Prokop".

Iz pravca centra grada: Posle Mostarske petlje kod Ortopedskog zavoda skrenite levo;

Iz pravca Novog Beograda: Ako idete preko Gazele isto kao u prethodnom slučaju. Ako idete preko Mosta na Adi, iz Bulevara vojvode Putnika, kod Hajd parka skrenite desno.

Foto: Google maps

 

Iz pravca Vidikovca: isto kao u prethodnom slučaju, odnosno kod Hajd parka skrenite desno.

Auto-putem iz pravca Niša: Posle Mostarske petlje držite desno i uključite se u Bulevar vojvode Putnika, zatim skrenite levo kod Cube team d.o.o. ka Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, a onda blago udesno kod Ortopedskog zavoda.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading