PREDSEDNIK SE OBRATIO IZ PEKINGA! Vučić nakon sastanka sa Sijem: Si podržava slobodnu, slobodarsku i nezavisnu Srbiju , to je ono što je VAŽNO!

Autor:

Vesti

17.10.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić obratio se naciji iz Kine.

PREDSEDNIK SE OBRATIO IZ PEKINGA! Vučić nakon sastanka sa Sijem: Si podržava slobodnu, slobodarsku i nezavisnu Srbiju , to je ono što je VAŽNO!

Foto: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Republike Srbije uživo iz Pekinga!

Predsednik sa delegacijom Vlade Srbije boravi u Kini gde učestvuje na trećem Forumu "Pojas i put".

Nakon sastanka sa predsednikom Kine o Si Đipingom, Vučić je rekao da je razgovor bio prijateljski i sa svim važnim temama.

- Naišli smo na apsolutno razumevanje naših kineskih prijatelja, kada je u pitanju KiM. Razgovrali smo o infrastrukturnom povezivanju i naravno sve većem broju investicija, o daljem uspostavljanju avio-linija. Sporazum o spoljnoj trgovini je jako važan, mi moramo da živimo i pre ulaska u EU. Veoma je važno da proizvođači meda imaju ogromnu korist od ovog sporazuma. Da pokušamo i da pre maja, juna, ovaj sporazum stupi na snagu. Jako sam ponosan na ovo. Digitalna tehnologija, inovacije - brža saradnja i u ovim oblastima - istakao je predsednik Srbije.

Predsednik je zamolio Kinu za više investicija 

- Zamolio sam za još kineskih investicija. Kina strahovito napreduje u investiranju u našu zemlju, kao i mnoge azijske zemlje.

Foto: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Predsednik Si je potvrdio, rekao je "mi znamo da vi imate želju da do 2024. godine završite prugu kod Subotice". Ta pruga će gotovo u potpunosti promeniti život - rekao je Vučić i istakao da ćemo stizati od Beograda do Budimpešte za 3 sata i 45 minuta.

Predsednik Vučić dodao je i da je kratko razgovarao sa Putinom.

- Video sam predsednika Putina, kratko smo razgovarali. Vidim da on puca od samopouzdanja, i da je imao važan sastanak sa Sijem i Orbanom.

- Poljska je nama najveći konkurent za maline, a mi imamo celo kinesko tržište, to su neverovatne stvari za našu zemlju. Imamo i mnogo dobrih pivara, sa stranim licencama, ali i domaću industriju. Sve što mi proizvodimo imaće slobodan pristup kineskom tržištu posle ovoga.

- Od toga živi Srbija, od toga živimo svi. Od toga koliko nam je jaka privreda zavisiće i penzije i sve, prosta računica. A da ne pričamo o ugostiteljskom sektoru koliko će da napreduje, to su ogromne prednosti, velika stvar. Mi smo ovo iskoristili za politiku, sticanje prijatelja u Africi, Aziji. Mislim da je Ivica takođe imao dosta sastanaka, Siniša, svi. Vesić je imao važne razgovore oko infrastrukture.

Ivica Dačić o podršci Kine

Ta vrednost će na kraju ispasti ne manje od 3,5 milijarde evra. Mi smo u jednoj Kini uspeli da pronađemo finansijera za ovaj put od Beograda do Kikinde, kao i Beograd - Zrenjanin.

- Mnogo posla je ovde bilo, pričate sa prvom ili drugom silom sveta, onda znate u kakvoj ste poziciji - rekao je predsednik Vučić.

Foto: Pink

Ivica Dačić se obratio iz Pekinga

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, rekao da se odnos između dve zemlje verifikuju po nekoliko stvari, a današnjim događajem mi smo zaokružili sve ono što je rađeno prethodnih 10 godina. Dodaje da je ovo događaj od istorijskog značaja za Srbiju.

- Ovaj današnji sastanak predsednika Vučića sa predsednikom Si Đi Pingom dokaz je toga. Si je rekao da ćemo se međusobno podržavati, a nama je od ključnog značaja njihova podrška po pitanju našeg teritorijalnog integriteta na KiM - rekao je Dačić.

Kako kaže, iz istorijskog aspekta ovo je jedna tekovina koja će biti od velike koristi za naš narod i našu zemlju u narednim decenijama.

Predsednik Vučić je rekao da su bile dominantne ekonomske teme, dodaje da je Si istakao da težak rad donosi napredak.

Vučić je rekao da bi Srbija opstala kao zemlja koja jedina nije u NATO u okruženju, mora da gradi prijateljstva i na drugim stranama, a da svoju zemlju i svoje nebo možemo da sačuvamo. Dodaje da je to nešto što smatra da je veoma važno.

Si podržava slobodnu, slobodarsku i nezavisnu Srbiju i to je ono što je najvažnije - rekao je Vučić.

- Večeras smo mogli da čujemo dve pesme iz Srbije, posle ruskog kazačoka dobili smo najveći aplauz. Oni znaju da su građani Srbije hrabar narod koji uvek drži do svog dostojanstva. Da poštuju druge ali da sami donose odluke o svojoj budućnosti i to je ono što Kina kod nas ceni - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (49)

Loading
Кнежан

17.10.2023 15:09

Све што је Вучић рекао је апсолутно тачно,брига о својој земљи и деци је најбитнија.

TI VERUJE LI U TU PRICU

17.10.2023 21:54

@Кнежан - HUMORISTA

Tijana93

17.10.2023 15:10

Pratićemo uživo ovo uključenje.

Tijana93

17.10.2023 15:13

Ovo obraćanje se ne propušta.