BEZ DOMAĆE PRIVREDE NEMA EKONOMSKOG RAZVOJA! Ministar Momirović pozvao da se podrže domaći privrednici!

Autor:

Vesti

10.10.2023

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović govorio je o značaju domaćih privrednika.

BEZ DOMAĆE PRIVREDE NEMA EKONOMSKOG RAZVOJA! Ministar Momirović pozvao da se podrže domaći privrednici!

Foto: Ministarstvo trgovine

Bez domaće privrede nema ekonomskog razvoja i zato pozivam ljude da podrže domaće privrednike,a mi kao Vlada radimo sve da ih stimulišemo da investiraju i otvaraju ovakve moderne poslovne objekte jer je to dobro za ekonomiju čitave zemlje - izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon svečanog otvaranje 800. jubilarnog maloprodajnog objekta u mreži Domaćeg trgovačkog lanca (DTL).

Otvoreni maloprodajni objekat „Morava“ je članica asocijacija domaćih trgovačkih maloprodajnih lanaca (DTL) u Kragujevcu

- Čestitam gospodinu Spasiću i njegovoj porodici na otvaranju 35 maloprodajnog objekta u lancu „Morava“. Jako je važno da se razvija domaća trgovina, jako je važno da imamo jake i stabilne domaće privrednike i drago mi je da su ovde došli ne samo poslovni ljudi iz Šumadije, već i iz drugih delova Srbije da podrže ovo širenje jednog trgovinskog lanca u srcu Šumadije. Ovo je značajna stvar za Kragujevac i ja pozivam ljude da podrže domaću privredu. U ovim izazovnim vremenima radimo sve da olakšamo našim građanima i stimulišemo naše privrednike da investiraju i otvaraju ovakve poslovne objekte jer je to dobro za ekonomiju čitave zemlje - rekao je ministar trgovine, Tomislav Momirović.

Obrad Obradović, direktor DTL istakao je da se oni kao domaći trgovinski lanac trude da na njihovim rafovima bude što više domaćih proizvoda.

- Danas smo ovde u Kragujevcu gde otvoramo 800. objekat u Domaćem trgovinskom lancu (DTL), a 35 objekat naše članice „Morava“ iz Kragujevca. Trudimo se da u našem asortimanu bude što više domaćih proizvoda i struktura naše ponude je preko 90 odsto domaćih artikala - izjavio je Popović.

Domaći trgovački lanac (DTL) je asocijacija domaćih trgovačkih maloprodajnih lanaca, osnovana početkom 2011. godine. Objedinjuje 14 trgovačkih preduzeća sa preko 6500 zaposlenih na celoj teritoriji Republike Srbije.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading