"SITUACIJA JE DANAS MNOGO GORA...Šta je Borelj rekao na pitanje o odnosu Beograda i Prištine i mogućem sastanku u Granadi

Autor:

Vesti

05.10.2023

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanci se održavaju da bi se ublažile tenzije - rekao je šef evropske diplomatije

"SITUACIJA JE DANAS MNOGO GORA...Šta je Borelj rekao na pitanje o odnosu Beograda i Prištine i mogućem sastanku u Granadi

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Granadi gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, gde bi mogao, kako su pisali britanski mediji, da bude organizovan i razgovor sa prištinskom predsednicom Vjosom Osmani.

"Gardijan" je juče preneo da lideri EU rade na tome da do sastanka dođe, a već danas navode da je to malo verovatno.

Međutim, po dolasku na samit u Granadi, isto pitanje postavljeno je šefu evropske diplomatije Borelju.

- Sastanci se održavaju da bi se ublažile tenzije. I predsednik Vučić i Osmani će biti ovde. U Kišinjevu smo sedeli zajedno, razgovarali, a danas ćemo uraditi isto. Ali, situacija je danas mnogo gora nego u vreme Kišinjeva - rekao je on.

Borelj je aludirao na junski susret Vučića i Osmani u Moldaviji, takođe na jednom od evropskih samita, koji su tada inicirali francuski predsednik i nemački kancelar, Emanuel Makron i Olaf Šolc.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading