DANAS SASTANAK NA NAJVIŠEM NIVOU! Aleksandar Vučić na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi

Autor:

Vesti

05.10.2023

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu.

DANAS SASTANAK NA NAJVIŠEM NIVOU! Aleksandar Vučić na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Kako se ističe, na taj skup pozvano je 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.

 

Lideri, među kojima i Aleksandar Vučić, će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu, dodaje se u saopštenju.

Na marginama Samita u Granadi, predsednik Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima, među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, premijer Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Riši Sunak, predsednik Vlade Gruzije Irakli Garibašvili, predsednica Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir, kao i visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.

Kako je saopšteno, predsednik će učestvovati i na okruglom stolu na temu: "Energetika, zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (93)

Loading
Dusan

05.10.2023 08:01

Ovo je ujedno i pokazatelj saradnje na kojoj se radi na evropskom kontinentu.

Cedomir

05.10.2023 08:02

Vucic i na samitu nastavlja borbu za sto jacu i uspesniju Srbiju .

Miloš

05.10.2023 08:04

Srbija je uz vas predsedniče, ne sumnjamo da ćete štiti interese naroda

Sara

05.10.2023 08:05

Situacija na KiM se mora resiti.