"NIŠTA NISAM KRIO, POŠTUJEM SRPSKI USTAV" Vučić: Srbija je bila konstruktivna posle razgovora u Briselu!

Autor:

Vesti

02.10.2023

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je izrazio zabrinutost zbog napada na srpske civile na Kosovu i Metohiji.

"NIŠTA NISAM KRIO, POŠTUJEM SRPSKI USTAV" Vučić: Srbija je bila konstruktivna posle razgovora u Briselu!

Foto: printscreen

printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je zabrinjavajuće trendove na Kosovu i Metohiji, uključujući napade na srpske civile i značajno smanjenje broja srpskog stanovništva od dolaska Aljbina Kurtija na vlast u Prištini.

Vučić je izrazio zabrinutost zbog napada na srpske civile na Kosovu i Metohiji. Ovaj region je decenijama bio poprište konflikta, ali se činilo da se situacija poboljšava tokom prethodnih pregovora i sporazuma. Međutim, od dolaska Aljbina Kurtija na vlast u Prištini, došlo je do eskalacije nasilja i napada na srpske civile. Vučić je istakao da je neophodno osuditi ove napade i preduzeti mere kako bi se zaštitila srpska zajednica na Kosovu i Metohiji.

- Moram da poštujem srpski Ustav. Ništa nisam krio. Sve govorim u oči. Uvek sam govorio istinu. Hteli smo da implementiramo sve što smo se dogovorili, ali Priština to nije htela. Sad odjednom imamo incidente u kojima kao treba da krivimo Srbiju za sve. Za vreme Kurtijeve vlasti, poginuo je jedan Albanac, tri Srbina, 10 Srba je povređeno - ukazao je Vučić.

Predsednik Srbije je takođe ukazao na zabrinjavajuće smanjenje broja srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji. Ovo je dugotrajan problem koji se nastavlja, a Vučić je istakao da su koreni problema u tome što Srbi žele da se brane i ostanu na svojim očuvanim teritorijama.

On je napomenuo da je Srbija bila potpuno konstruktivna nakon poslednjih razgovora u Briselu, i da su na to ukazali i predstavnici Evropske unije. Vučić je naglasio da Srbija poštuje svoj Ustav i da nema ništa za sakriti. On je uvek isticao istinu i bio spreman da otvoreno razgovara o svim pitanjima.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Ana

02.10.2023 19:44

Neophodno je preduzeti mere kako bi se zaštitila srpska zajednica na Kosovu i Metohiji.

Milos

02.10.2023 19:45

Srbija jasno zna sta zeli, sta ne zeli, i iza toga stoji cak i nakon briselskih pregovora.

Borivoje

02.10.2023 19:45

Mi smo se iz Briselskog sporazuma ispostovali druga strana nije zato ne moze se Srbija kriviti za trenutnu situaciju na KiM.

MarijaM

02.10.2023 19:46

Od dolaska Kurtija na vlast došlo je do smanjenja broja srpskog stanovništva na KiM.