MILAN RADOIČIĆ: U Banjsku smo došli da ohrabrimo Srbe, nismo teroristi, već borci za slobodu!

Autor:

Vesti

29.09.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoičićev zastupnik potvrdio da je podneo ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste

MILAN RADOIČIĆ: U Banjsku smo došli da ohrabrimo Srbe, nismo teroristi, već borci za slobodu!

Foto: Tanjug/D. GOLL

Advokat Goran Petronijević, punomoćnik Milana Radoičića, govori na konferenciji u Media centru u Beogradu, gde čita obraćanje javnosti svog klijenta.

- Ja Milan Radoičić, rođen u Peći na KiM, u Republici Srbiji, zbog spekulacija koje su se pojavile ovim putem, obaveštavam javnost da sam sa svojim sunarodnicima sa KiM, došao na sever Kosova u predelu sela Banjska. Došli smo da ohrabrimo srpski narod u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je teroru stalno izložen, i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu KiM. Obaveštavam sve, od Kurtija do njegovih inostranih pomagača, da sam obavio sam sve logističke pripreme, i nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažmanom, i nisam o tome obaveštavao nikoga iz Beograda - pročitao je Petronijević.

Foto: youtube.com/Jutarnji program TV HAPPY

 

On je pročitao Radojičićeve reči da su ranije verovali da će Kfor zaštititi Srbe, ali da druga strana nije shvatila smirivanje situacije kao dobru volju.

- Iz dana u dan su se pojačavale akcije prištinskih organa, pucali su u civile, zastrašivali srpski narod... Sve metode otpora koje su primenjivane nisu olakšale položaj Srba, već su pojačale teror. Kosovo i Metohija su moja zemlja i moja kuća, a nasilno hoće da ga otmu sa ciljem da etnički očiste Kosovo. Zato smo bili prinuđeni da preduzmemo akciju, i da skrenemo pažnju prištinskom režimo i međunarodnoj zajednici da Kurtijev teror nećemo trpeti. Do stradanja policajca je došlo slučajno, nakon čega je počeo žestok okršaj, u kom su živote izgubila naša trojica braće heroja - pročitao je Petronijević.

Neka svima bude jasno da nismo teroristi, već borci za slobodu, pročitao je advokat.

- Moj povratak na Kosovo nije imao nikakve veze sa političkim angažmanom, i ovim obaveštavam da sam podneo ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste. Spreman sam da se odazovem pozivu nadležnih organa - rekao je Petronijević.

Što se tiče snimka, Petronijević nije hteo da daje nikakve sudove o tome, a što se tiče zdravstvenog stanja, advokat ističe da Radoičić nije bio ranjen i nije bio na VMA.

- Ako dođe do razgovora sa nadležnim organima, smatram da on apsolutno nema potrebe da razgovara sa bilo kime i da mu postavljaju bilo kakvo pitanje. KiM su sastavni deo Srbije, na severu Kosova i Metohije borave specijalne jedinice tzv. Kosovske policije, koje tu ne mogu da borave. Ako je ko nelegalno bio naoružan na KiM, to su jedinice Kurtijeve policije, i još nekakve paravojne formacije. Ja smatram da na strani ni Radoičića niti drugih nema nikakve odgovornosti - rekao je on, i kaže da ostaje da se vidi šta će preduzeti nadležni organi.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Nebojša

29.09.2023 14:32

Srbi su više puta postavljali barikade ali se ovaj put Kurti odlučio da ih pobije.

B2

29.09.2023 14:34

Da je srece da ne treba niko da ratuje, ali koliko godina traje teror i pritisak na Srbe, morao je covek da reaguje i pruzi neki otpor u zastiti svog natoda i otadzbine.

Mila

29.09.2023 14:49

Milan je na svoju ruku krenuo u odbranu otadzbine nije mogao da gleda Kurtijev teror nemisleci da ce doci do stradanja Srba

Cedomir

29.09.2023 15:00

Svako ima pravo da brani svoj narod i da zeli da njegov narod bude oslobodjen od terora,pa tako i Radoicic.