SUKOB U BANJSKOJ ORKESTRIRALA STRANA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA?! Kako se sugeriše hteli su da pomognu Aljbinu Kurtiju: Oni su branili svoj goli život i došlo je do žrtava!

Autor:

Vesti

27.09.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prema njegovim rečima, do sukoba je došlo zbog uticaja stranog faktora.

SUKOB U BANJSKOJ ORKESTRIRALA STRANA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA?! Kako se sugeriše hteli su da pomognu Aljbinu Kurtiju: Oni su branili svoj goli život i došlo je do žrtava!

Foto: Tanjug/AP, VLADA PRIVREMENIH KOSOVSKIH INSTITUCIJA

Aljebin Kurti

Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović, komentarišući trenutno stanje na severu Kosova, rekao je da nije poznato ko je prvi potegao oružje u Banjskoj, ali da sve što se desilo ide u prilog lažnom premijeru Aljbinu Kurtiju, koji do kraja želi da sprovede svoju planiranu akciju.

- Nije prvi put da su Srbi u znak protesta postavljali barikade, što se desilo i ovaj put. Ali ono što ne znamo i sigurno nećemo dobiti preciznu informaciju je ko je na koga prvi zapucao i ko je otvorio vatru. Ko kaže da albanska strana nije pucala na naše ljude koji su se nalazili na barikadama? Oni su branili svoj goli život i došlo je do žrtava. Sve to što se dogodilo ide u prilog Kurtiju da bi mogao da sprovede svoju planiranu i zamišljenu akciju. Sve ono što on plasira i prikazuje određene snimke. Verujte mi, iz bezbednosnog ugla uvek treba razmišljati kontra. Dok to istraga ne dokaže, Kurtiju to ide u prilog. Međutim i sama istraga će biti jednostrana, jer mi nemamo dole svoje poluge vlasti, pravosuđa i policije - rekao je Bjegović.

Bjegović smatra da u ovom slučaju neće biti uključene u istragu međunarodne organizacije.

- Nažalost, Kurti ono što je zamislio, on je u ovom slučaju i dobio. Što se tiče srpske strane prosto je neshvatljivo da je jedna određena grupa htela da izvrši neki određeni napad. U smislu da uđe u otvoren sukob i da izazove rat - dodaje Bjegović.

Prema njegovim rečima, do sukoba je došlo zbog uticaja stranog faktora.

- Imam osećaj da ovde ima popriličnog stranog obaveštajnog elementa koji je uvezivao neke stvari. Kako po pitanju srpske, tako i po pitanju albanske strane. Imam neki osećaj kao da je sugerisano postavljanje barikade našoj grupi ljudi. Sa druge strane albanska strana je pravovremeno obaveštena. Kako je za sat vremena albanska strana reagovala tako brzo i spremno. Taj strani faktor je hteo da pomogne Kurtiju da dođe do jednog ovakvog oružanog sukoba - kaže Bjegović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (22)

Loading
Ana

27.09.2023 09:04

Ko god iole prati dešavanja na KiM,zna da se Srbi brane i bore protiv Kurtijevih terora.

Ana

27.09.2023 09:07

Jasno je da Kurti ima podršku za sve ovo što radi

Jovana

27.09.2023 09:08

Kurtijeva akcija istrebljenja Srba pod patronatom nekih stranih sila, saznace se i kojih, i to veoma brzo.

mile

27.09.2023 09:09

Nemam reci i nadam se da se ovo nece ponoviti u diplomatskoj smo predosnosti u odnosu na ove siptare