Milićević: Srbijo, budi ponosna na Vučića!

Autor:

Vesti

21.09.2023

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Đorđe Milićević poslao snažnu poruku.

Milićević: Srbijo, budi ponosna na Vučića!

Foto: Slobodan Miljević/Vlada Srbije

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević poručio je da Srbija treba da bude ponosna na obraćanje predsednika Republike Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini UN.

- Predsednik je još jednom potvrdio da ono što govori narodu u Srbiji kaže i u lice svim svetskim liderima. Stav Srbije uvek je bio da smo jasno opredeljeni za poštovanje međunarodnog prava i Povelje UN. Predsesnik je bez imalo uvijanja podsetio da oni veliki i moćni koji se sada sa govornice u UN zalažu za poštovanje povelje UN, a posebno poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, to čine samo kad njima odgovara. A kada je reč o Srbiji baš ti koji se sa ove govornice toliko glasno za to zalažu su bombardovali Srbiju bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, i isti ti a pre svega najmocnije SAD su pre tačno 15 godina pogazili te principe priznajući nezavisnost separatista na delu teritorije Srbije - istakao je ministar Đorđe Milićević.

- Niko pre predsednika Vučića sa govornice UN nije imao hrabrosti da jasno i glasno najmoćnije svetske sile podseti da u poštovanju međunarodnog prava ne možete menjati principe od slučaja do slučaja već uvek i zauvek imati isti princip ako zaista želite mir u svetu - dodaje.

- Zbog svega što je predsednik u svom obraćanju u UN rekao građani Srbije treba da budu ponosni. Predsednik je još jednom potvrdio našu želju da sarađujemo sa svim zemljama sveta na principima međusobnog poštovanja i uvažavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta - zaključio je ministar Đorđe Milićević.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading