"SRCE MI SE CEPA! SINOVE MI NEDUŽNE UHAPSILI NA PRAVDI BOGA!" Kosovska majka Andrijana suze roni: Dobri su momci, sa ocem fizikališu pokušavaju da zarade KRVAVI DINAR!

Autor:

Vesti

18.09.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se dogodio u centru Gračanice, kada su braća bila zaustavljena zbog saobraćajnog prekršaja, nevezivanja pojasa, po drugi put u roku od 20 minuta.

"SRCE MI SE CEPA! SINOVE MI NEDUŽNE UHAPSILI NA PRAVDI BOGA!" Kosovska majka Andrijana suze roni: Dobri su momci, sa ocem fizikališu pokušavaju da zarade KRVAVI DINAR!

Foto: Tanjug/AP

Andrijana Micić iz Gračanice, majka Andrije (24) i Mihajla (19), koji su brutalno pretučeni i povređeni od strane kosovske policije zbog saobraćajnog prekršaja, izražava duboku zabrinutost i očaj zbog odluke da im se odredi kućni pritvor od 30 dana, iako se i dalje nalaze u bolnici.

- Srce mi se cepa na komade! Moja deca ni kriva ni dužna leže u bolnici posle policijskih batina i još im je određen i pritvor od mesec dana, a mrava ne bi zgazili. Već tri dana ne spavamo ni suprug ni ja i ne znamo šta ćemo sa sobom - kaže kroz suze Andrijana Micić iz Gračanice, majka Andrije (24) i Mihajla (19) koje su pripadnici kosovske policije u četvrtak pretukli, pa priveli zbog saobraćajnog prekršaja.

Foto: Tanjug/AP

 

Incident se dogodio u centru Gračanice, kada su braća bila zaustavljena zbog saobraćajnog prekršaja, nevezivanja pojasa, po drugi put u roku od 20 minuta. Nakon što su pitali policajce da im prevedu šta piše na kazni koja je bila napisana na albanskom jeziku, što oni ne razumeju, policajci su ih brutalno napali i pretukli.

- Ne znam više ni gde ću ni kako ću. Jedan sin je u jednoj bolnici, drugi u drugoj, pa suprug Goran ide kod jednog, ja sam kod drugog i tako se menjamo. Mi samo njih dvojicu imamo, nas četvoro smo jako vezani jedni za druge. Srce mi se cepa već tri dana otkako se sve ovo desilo, ne prestajem da plačem. I suprug i ja smo jako loše, već tri dana ne spavamo uopšte. Na komade mi se srce cepa - priča nam očajna Andrijana.

Dobri momci fizikališu s ocem da zarade neki dinar za kafu

Andrijana kaže da su njeni sinovi stvarno dobri i vaspitani momci.

- Duša me boli sve svega što im se desilo... Fizikališu s ocem da imaju neki dinar kako bi mogli povremeno da odu u kafić i popiju kafu. Svako će vam reći da su mirni i dobri momci, imaju devojke, ne luduju... Mi smo ljudi sa sela, muž privatno nadniči i oni mu pomažu oko fizičkih poslova - rekla nam je Andrijana.

Srećom, oba mladića su uspela da izađu iz autobusa pre nego što je izbio požar, a sada su smešteni u bolnicama na lečenju. Mihajlo nosi kragnu, a Andrija, koji je kao dete bio astmatičar, sada ima visok krvni pritisak usled stresa koji je doživeo.

- Puls mu je išao preko 110! Potreslo ga je sve ovo, ne zato što se njemu to dogodilo, već zato što brine za brata. Kako su Andriji oduzeli telefon odmah po privođenju, njih dvojica ne mogu da se čuju, pa kako dođem kod nekog od njih, samo me pita kako je drugi brat. Ne znam kako sam izdržala da se nisam onesvestila kada sam ih čula da se samo plaše jedan za drugog - priča nam Andrijana.

Foto: Tanjug/AP

 

Andrijana i njen suprug, koji su veoma vezani za svoju decu, suočavaju se sa velikim emocionalnim stresom i brinu se za dobrobit svojih sinova. Ova nesrećna situacija ih je duboko potresla, a Andrijana izjavljuje da su već 24 godine zarobljeni na ovom području i ne zna kako se sve ovo dogodilo.

Majka ističe da su spremni ostati na svom domu i ognjištu, bez obzira na sve izazove s kojima se suočavaju, iako je sada pod stresom i sedativima zbog ovog traumatičnog iskustva.

- Mi smo već 24 godine ovde zarobljeni, ja ne znam više šta se ovo sve dešava. Pod sedativima sam od kako se sve desilo. Kako sam zdravstveni radnik, ja sam tu noć kada se sve desilo na svoju odgovornost izašla iz bolnice. Ne bih, verujte mi, poželela ovo što se nama dešava ni najvećem dušmaninu, a ja sam kao zdravstveni radnik uvek svima pomagala, nikada nikoga nisam vratila ko je došao po pomoć, bilo da je Srbin, Albanac, Goranac...A njima se ovo desilo na pravdi Boga. I morate da znate da je, uprkos svemu, ovo naš dom, naše ognjište, mi nikada nećemo otići odavde, ni suprug i ja, ni naša deca - zaključila je Andrijana.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading