OPOZICIJA TREBA DA URAMI VUČIĆA! Evo kako prolaze oni koji protestuju u Švedskoj!

Autor:

Vesti

15.09.2023

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švedsko Tužilaštvo saopštilo je da je podiglu optužnicu protiv aktiviste za zaštitu životne sredine Grete Tunberg zbog učestvovanja u neodobrenim protestima u Švedskoj.

OPOZICIJA TREBA DA URAMI VUČIĆA! Evo kako prolaze oni koji protestuju u Švedskoj!

Foto: tanjug, republika

U Srbiji sve može, da se bune kad hoće, da protestuju kad god požele, da blokiraju ulice, puteve, a da za sve to ne snose posledice, i na kraju se opet žale i imaju primedbe.

Ipak, u zemljama poput Švedske takav vid ponašanja biva sankcioisan, što pokazuje i slučaj da je protiv Grete Tunberg, aktivistkinje za zaštitu životne sredine  švedsko Tužilaštvo podiglo optužnicu, zbog, kako je navedeno, učestvovanja u neodobrenim protestima u toj zemlji.

- Tužilac je podigao optužnicu protiv devojke koja je učestvovala u protestu vezanom za klimu 24. jula u Malmeu - navedeno je u saopštenju, a potom je objašnjeno da protesti nisu bili odobreni, te da su demonstranti neovlašćeno blokirali saobraćaj.

Švedski tužilac Izabel Ekberg izjavila je da je Tunbergova odbila da napusti mesto održavanja protesta i optužena je za nepoštovanje naređenja policije.

Da se ovako nešto dogodilo u Srbiji, opozicija, koja protestuje svakog vikenda, a koja je do sada više puta blokirala puteve, mostove, auto-puteve, pa čak i bez prijave protesta, verovatno bi ,,kukala" na sav glas, iako je to u svetu, kao što se vidi iz priloženog normlana stvar, jer sankcije za kršenje zakona moraju da postoje.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Srđa

15.09.2023 16:20

Baš tako. Kod nas se opozicija ponaša divljački.

Ana

15.09.2023 16:26

Zatvor je za našu opoziciju .

Milica

15.09.2023 16:30

Opoziciju neka bude sramota svog ponašanja.

Vanja

15.09.2023 16:35

Opozicija zna neosnovano da napada i da izlazi na proteste koji su odavno izgubili suštinu.