PREDSEDNIK PRIMIO AKREDITIVNA PISMA AMBASADORA NORVEŠKE, FINSKE I KAMBODŽE: Srbija neguje prijateljske odnose sa sve tri države! (FOTO)

Autor:

Vesti

13.09.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vućić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Kraljevine Norveške, Republike Finske i Kraljevine Kambodže.

PREDSEDNIK PRIMIO AKREDITIVNA PISMA AMBASADORA NORVEŠKE, FINSKE I KAMBODŽE: Srbija neguje prijateljske odnose sa sve tri države! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnoststbijeav/printscreen

Sa posebnim zadovoljstvom primio sam danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kraljevine Norveške Kristin Melosom, kao i ambasadora Republike Finske i Kraljevine Kambodže, Niklasa Lindkvista finlandinserbia i Bunpe Tana.

Na odvojenim sastancima, svima sam poželeo mnogo uspeha tokom mandata u Beogradu, u čiju će se gostoljubivost i sami uveriti, a posebno sam ih detaljnije informisao o geopolitičkim i ekonomskim izazovima u regionu, kao i o brojnim inicijativama Srbije za što bolje povezivanje i saradnju zemalja na Zapadnom Balkanu.

Srbija neguje prijateljske odnose sa sve tri države, a tema za razgovor bilo je mnogo: od jačanja sveobuhvatnih partnerskih odnosa u brojnim projektima od zajedničkog interesa, preko investicionih potencijala Srbije, do saradnje u oblasti spoljne i bezbednosne politike, energetike, infrastrukture, nauke, tehnologije, obrazovanja i kulture.

Iskoristio sam priliku da zamolim ambasadorku Melosom da prenese pozdrave i izraze posebnog uvažavanja kralju Haraldu Petom, uz želju da mu uzvratim gostoprimstvo u Srbiji, dok sam ambasadoru Finske zahvalio na podršci evropskom putu Srbije.

Posebnu zahvalnost izrazio sam ambasadoru Kambodže, koja ostaje dosledna u svom principijelnom stavu po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, uveren da ćemo tradicionalno prijateljstvo naše dve zemlje u narednom periodu osnažiti uzajamnim posetama na najvišem nivou - napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (61)

Loading
Bubi

13.09.2023 13:52

Sastanci Vučića sa novim ambasadorima su veoma značajni za jačanje bilateralnih odnosa Srbije sa Norveškom, Finskom i Kambodžom!

Srđa

13.09.2023 13:55

Srbija neguje prijateljske odnose sa mnogim zemljama u svetu.

Iv

13.09.2023 13:56

Novi ambasadori donose i nove ideje i nove investicije. Sve tri države su nama prijateljske i Vučić, preko ambasadora sa njihovim državama održava dobre i prijateljske odnose.

Iv

13.09.2023 13:57

Verujem da će novim ambasadorima biti prijatan boravak i uspešan rad u Srbiji.