AMERIČKI ŠAMAR ZA KURTIJA! Stejt department oštro kritikovao poslednje akcije u Severnoj Mitrovici

Autor:

Vesti

09.09.2023

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Stejt departmenta poručuju da ne odustaju od stava da je diplomatski dijalog važan u rešavanju sporova između Beograda i Prištine kroz dijalog uz posredovanje EU.

AMERIČKI ŠAMAR ZA KURTIJA! Stejt department oštro kritikovao poslednje akcije u Severnoj Mitrovici

Foto: Tanjug/AP

U Prištinu je iz SAD stigla nova "packa" za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i to zbog nekontrolisanih akcija u Severnoj Mitrovici, što je izazvalo tenzije u regionu.

Stejt department je izrekao oštar ukor Kurtiju za ono što smatraju "nekoordinisanim akcijama u severnoj Mitrovici", prenosi portal Pavlović tudej i dodaje da su takvi potezi, tvrde oni, suprotne njihovim zahtevima da se izbegne eskalacija tenzija u nestabilnom regionu.

- Svesni smo da je opštinska vlast Severne Mitrovice donela odluku da zahteva od zaposlenih u nekoliko kancelarija vlade Srbije da napuste zgradu u kojoj su radili. Smatramo ove akcije, koje nisu koordinisane sa međunarodnom zajednicom, kao nesaglasne sa našim zahtevima da se izbegnu akcije koje bi mogle da eskaliraju tenzije ili se percipiraju kao eskalirajuće - rekao je portparol Stejt departmenta za ovaj portal.

Bajdenova administracija je dosledno pozivala predstavnike privremene vlasti, uključujući gradonačelnike u severnim opštinama, da budu uzdržani i da se uzdrže od preduzimanja bilo kakvih radnji koje bi mogle da povećaju tenzije ili se smatraju provokativnim.

Stejt department nastavlja da naglašava važnost diplomatskog dijaloga u rešavanju sporova između Beograda i Prištine kroz dijalog uz posredovanje EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading