SESTRINSTVO MANASTIRA SVETE LIDIJE: Vučić primer pravog državnika!

Autor:

Vesti

06.09.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegaciju ovog manastira primili su crkveni velikodostojnici, državni predstavnici kao i predstavnici Srpske napredne stranke.

SESTRINSTVO MANASTIRA SVETE LIDIJE: Vučić primer pravog državnika!

Foto: Printscreen/portal035.rs/

Sestrinstvo manastira Sveta Lidija iz Aspravalte, ukupno 44 monahinja na čelu sa duhovnikom manastira arhimandritom Nikanorom boravi u posetu Srbiji u organizaciji Svepravoslavnog nacionalnog saveta i poverenika manastira Hilandar Miloša Stojkovića, prenosi Portal 35.

- Sestrinstvo ovog manastira učinilo je mnogo toga za srpski narod pogotovo u ratnim sukobima .na prostoru bivše Jugoslavije. Više od 10.000 srpske dece od 1993 pa do danas boravilo je u ovom msnastiru tokom leta a u jednom periodu je za decu iz krajine funkciinisala i škola na srpskom jeziku - navodi se. 

Delegaciju ovog manastira primili su crkveni velikodostojnici, državni predstavnici kao i predstavnici Srpske napredne stranke.

Arhimandrit Nikanor kao i monahinje manastira Sveta Lidija kažu da su oduševljeni kako se Srbija razvila i izgradila u poslednjih nekoliko godina i da to nije više ona srbija u koju su ranije dolazili.

Sestrinstvo na čelu sa svojim duhovnikom posedno ističe da je predsednik Aleksandar Vučić, primer državnika i borca za slobodarsku Srbiju sa vrednostima za koje su se zalagali i život dali slavni srpski preci.

- Sestrinstvo ovog grčkog manastira je zadivljeno odnosom države i crkve u Srbiji koji nikad nije bio jači i primer je svim ostalim zemljama na Balkanu i Evropi. Takođe su se zahvalile predsedniku Srbije i njegovoj porodici i saradnicima na dodeli Sretenjskog ordena od pre nekoliko godina, ističući da je Vučić prvi srpski državnik koji se setio da odlikuje ovaj manastir i oda zahvalnost sestrinstvu na svemu što su učinili za srpski narod - poručuju iz Svepravoslavnog nacionalnog saveta.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Kristina

06.09.2023 13:26

Predsednik Vučić je odgovoran lider.

Ninuska

06.09.2023 13:36

Vucic je broj 1 u svemu i svega se seti i sve ispostuje kako dolikuje pa i ovo sveto mesto.

Vesna

06.09.2023 15:00

Vučić je lider kakav treba Srbiji.

Da

06.09.2023 15:01

Podrška Vučiću!