PUPS ZA PRAVEDNU PRERASPODELU NARODNIH PARA: Garantovana socijalana penzija ne manja od 100 evra i 13. za one sa najmanjim primanjima

Autor:

Vesti

04.09.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je strateško opredeljenje PUPS, naveo je ministar Krkobabić

PUPS ZA PRAVEDNU PRERASPODELU NARODNIH PARA: Garantovana socijalana penzija ne manja od 100 evra i 13. za one sa najmanjim primanjima

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Pravedna preraspodela narodnih para je strateško opredeljenje PUPS-a - poručio je predsednik PUPS Milan Krkobabić u Nišu na velikom skupu u okviru Jesenjeg karavana pod sloganom „Pravedna preraspodela narodnih para".

U ovoj stranci ukazuju na neophodnost nove socijalne politike na kojoj će počivati istinska borba protiv siromaštva. Potpredsednik PUPS prof. dr Vladimir Goati prezentovao je ključne institute te nove socijalne politike kao što su garantovana penzija i 13. penzija.

- Socijalna-garantovana penzija je poseban vid socijalnog davanja namenjen svima koji su stariji od 65 godina, za žene je dovoljno 63,5, a koji nemaju penziju, niti imaju uslove da je dobiju, nemaju svoju imovinu niti bilo koja druga primanja. Dok je 13.penzija kao institut socijalne politike u praksi najdelotvornije „rešenje" u smislu materijalnog poboljšanja položaja penzionera sa najnižim primanjima - rekao je Goati.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Skup održan u Nišu

 

Sastanku su prisustvovali članovi najvišeg rukovodstva PUPS, zamenik predsednika Hadži Milorad Stošić, potpredsednici Slobodan Veličković, Vladan Đukić i Risto Kostov, redsednik Pokrajinskog odbora Miroslav Španović i predsednik Izvršnog odbora Ilo Mihajlovski.

Na skupu je istaknuto da je 130 opštinskih i gradskih odbora partije osposobljeno i da spremno ulaze u završnu fazu predstojećih izbora na svim nivoima.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading