"KURTI KUPUJE VREME ZA SPROVOĐENJE SVOG PRLJAVOG PLANA": Vučić o Prištini i nastavku dijaloga

Autor:

Vesti

29.08.2023

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je rekao da nisu laka vremena zbog situacije u svetu.

"KURTI KUPUJE VREME ZA SPROVOĐENJE SVOG PRLJAVOG PLANA": Vučić o Prištini i nastavku dijaloga

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

"Kurti odugovlači...kupuje vreme za sprovođenje svog prljavog plana", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom.

Rekao je da je trebalo početkom septembra da se vrate za pregovarački sto, ali je opet zbog Prištine došlo do pomeranja.

- Mi moramo da nastavimo da budemo samostalni u donošenju naših odluka. Ponudili su mi jedan datum da idem u Brisel, ali je Aljbin Kurti imao "pametnija posla" jer on kupuje vreme. On mora da obavi prljavi posao pre nego što se zakaže drugi termin - rekao je Vučić.

Podsetio je na to koliko je Srba uhapšeno, ranjeno, koliko je lekova u bolnicama za Srbe ostalo...

Ističe da je problem u tome što su nam "vezane ruke" iz mnogo razloga.

- Morate da vodite računa i da vam deca u Velikim Radincima budu zadovoljna, a deca na Kosovu i Metohiji bezbedna - rekao je predsednik Srbije.

Predsednik je rekao da nisu laka vremena zbog situacije u svetu.

- Imate svetski rat, a mi smo jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji. Niko ništa ne može da izveze, niko ništa ne može da uveze na normalan način. Sve je skuplje, svi energentni su skuplji. Pogledajte koliko preduzeća na zapadu propada zbog cena energenata, a svi se prave kao da je sve u redu - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (65)

Loading
Marko

29.08.2023 19:07

Ne treba biti posebno pametan da se vidi koliko Kurti igra prljavo. Stalno nešto odlaže a za to vreme Srbe ugnjetava i maltretira. Svet ćuti i pravi se da ne vidi ništa.

Tanja

29.08.2023 19:37

Predsednik Vučić i Srbija su uvek spremni na dogovor ali Kurti neće jer ga baš briga za narod koje svakodnevno maltretira i teroriše.

Ena

29.08.2023 20:13

Kurti mora da se zaustavi u ostvarenju svojih podmuklih planova da bi se vratila stabilnost na KiM.

Milivoje

29.08.2023 20:15

Kurti i njegovi poslušnici ne odustaju od svoje namere da izazovu sukob na KiM i da zapale ceo region nebi li im njihovi mentori sa zapada došli u vidu humanitarne pomoći i pomogli u gašenju požara.