U ROKU OD 6 MESECI ĆEMO DA IZABEREMO NAJBOLJE MENADŽERE! Vučić: Leskovac je jedna od najboljih samouprava

Autor:

Vesti

24.08.2023

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dodao da se Srbija nije plasirala na Evropsko prvenstvo još od utakmice u kojoj je eliminisala Hrvatsku

U ROKU OD 6 MESECI ĆEMO DA IZABEREMO NAJBOLJE MENADŽERE! Vučić: Leskovac je jedna od najboljih samouprava

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađeni stadion "Dubočica" u Leskovcu i istakao da su građani Leskovca i narod na jugu Srbije zaslužili takav stadion jer vatreno navijaju za Srbiju.

- Igraćemo 19. novembra posebnu utakmicu reprezentacije protiv Bugarske i posle 24. godine idemo na evropsko prvenstvo",  izjavio je Vučić tokom obilaska stadiona u društvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragana Džajića, kao i potpredsednika FSS Branislava Nedimovića i generalniog sekretara FSS Jovana Šurbatovića.

Dodao je da se Srbija nije plasirala na Evropsko prvenstvo još od utakmice u kojoj je eliminisala Hrvatsku.

- U roku od šest meseci ćemo da izaberemo najbolje operatere, najbolje svetske menadžere za upravljanje stadionom. Mi to ne znamo da radimo. Samo održavanje trave je između 15 i 20 hiljada evra na mesečnom nivou. A potrebno je stalno organizovati događaje kako bi ova investicija bila isplativa - rekao je Vučić.

Stadion je počeo da se gradi pre dve godine, a zvanično je otvoren u ponedeljak utakmicom Prve lige Srbije između ekipa Dubočice i RFK Novi Sad.

To je jedan je od tri novoizgrađnih stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju "četiri" po kriterijumima UEFA.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, a stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista, utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

- Leskovac je za šest godina uspeo da postane jedna od najboljih lokalnih samouprava u Srbiji. Smanjili su dugove, zaposleno je više od 10.000 ljudi više nego pre, ali još mnogo toga mora da se uradi. Danas je plata 363 evra, ali mora da ide to brže - dodao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (44)

Loading
Maja

24.08.2023 19:40

Leskovac se dalje razvioja. Dobili su i novi stadion, po svetskim standardima

Jovana

24.08.2023 19:41

Treba nam što više stadiona jer ulaganje u sport je ulaganje u našu omladinu. Dobro je što sadašnja vlast ulaže i gradi celu Srbiju, a ne samo Beograd.

Nikola

24.08.2023 19:42

Nema sumnje da Vucic svoja obecanja ispunjava. Da sve sto radi, radi zarad gradjana.

Ceca

24.08.2023 19:42

Vucic vodi odgovornu i posvecenu politiku. Toliko se bori za nove projekte, za dalji ekonomski razvoj nase drzave