"KREĆE REVITALIZACIJA VELIKE ALBANIJE!" Kurti uveliko radi na svojim lucidnim dečačkim snovima: Opstanak Severne Makedonije i Crne Gore brani se na KiM!

Autor:

Vesti

17.08.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je naglasio da ne iznenađuje izostanak reakcije međunarodne zajednice na ova dešavanja, te je istakao da problem nije samo u stavovima Aljbina Kurtija, već i u činjenici da se radi na ostvarivanju koncepta "Velike Albanije".

"KREĆE REVITALIZACIJA VELIKE ALBANIJE!" Kurti uveliko radi na svojim lucidnim dečačkim snovima: Opstanak Severne Makedonije i Crne Gore brani se na KiM!

Foto: Tanjug/AP, Printscreen/Map

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, izneo je zabrinutost u vezi nedavnih dešavanja u regionu, posebno u vezi posete premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Tetovu, gde su se isticali simboli "Velike Albanije". Drecun je izrazio mišljenje da ova situacija ukazuje na to da se više ne radi o samo ideji "Velike Albanije", već da je njen koncept uveliko u procesu realizacije.

On je naglasio da ne iznenađuje izostanak reakcije međunarodne zajednice na ova dešavanja, te je istakao da problem nije samo u stavovima Aljbina Kurtija, već i u činjenici da se radi na ostvarivanju koncepta "Velike Albanije".

Teritorijalni integritet i opstanak Severne Makedonije i Crne Gore brani se na KiM. Onaj ko ne razume da je zalaganje za nezavisnost otvaranje puta ka realizovanju koncepta "Velike Albanije" ili ne sme da izrazi ono što je očigledno svima ili je u velikoj zabludi - rekao je Drecun.

Drecun je upozorio da se teritorijalni integritet i opstanak zemalja poput Severne Makedonije i Crne Gore brani na Kosovu i Metohiji. On smatra da zalaganje za nezavisnost Kosova otvara put ka realizaciji koncepta "Velike Albanije". Drecun je izjavio da je taj koncept napravljen kao kontrateg za uravnoteženje Srbije i srpskog prisustva na Balkanu.

- Ovo više nisu stavovi, ovo više nije politička ideja. Imamo praktičnu realizaciju koncepta "Velike Albanije", čiji je kamen temeljac pokušaj davanja nezavisnosti našoj južnoj pokrajini i sticanja punog međunarodnog pravnog kapaciteta jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova - rekao je Drecun i naglasio da je region taj koji će najviše trpeti od nastavka realizacije tog velikoalbanskog projekta.

Drecun je takođe ukazao na povezanost između koncepta "Velike Albanije" i stvaranja nezavisnosti Kosova. On smatra da bi sticanje punog međunarodnog pravnog kapaciteta Kosova vodilo ka objedinjavanju Albanije i Kosova, te da se ovakvi događaji stvaraju kao deo tog procesa.

I Severna Makedonija je, nažalost, od nekih međunarodnih činilaca projektovana da bude neka vrsta tampon zone, da ne bi došlo do strateškog partnerstva između pravoslavne Grčke i pravoslavne Srbije. I u svemu tome imate sada albanski činilac koji koristi tu situaciju. Onda se svi pitaju pa zašto nema očekivane reakcije međunarodne zajednice? Pa nema. Pa ko je stvorio tu lažnu državu koja je kamen temeljac Velike Albanije? Pa upravo taj politički Zapad - rekao je Drecun.

Njegova izjava ukazuje na duboko ukorenjenu zabrinutost u vezi političkih dešavanja na Balkanu, posebno u kontekstu nacionalnih i teritorijalnih pitanja.

- To otvoreno govori Edi Rama. Nemojte sada da se samo pažnja usmerava ka Aljbinu Kurtiju... Znate zašto se ističe simbol OVK? Samo to, ne trebate ni od čega drugog da pođete. Zato što je u zakletvi definisan strateški cilj terorističke OVK, a on glasi da će se oni boriti za oslobođenje i za konačno objedinjavanje svih, kako kažu, albanskih okupiranih teritorija. Dakle, kad ističete simbol OVK, vi se direktno zalažete za stvaranje Velike Albanije - naveo je Drecun.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading