PETKOVIĆ: Kurti u Severnoj Makedoniji pobunjuje najekstremnije političke strukture Albanaca

Autor:

Vesti

12.08.2023

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je naveo da je Kurtijeva preporuka da se Skoplje približi samoproglašenom Kosovu, Alaniji i Bugarskoj, a udalji od Srbije bezobrazluk i višestruki nonsens

PETKOVIĆ: Kurti u Severnoj Makedoniji pobunjuje najekstremnije političke strukture Albanaca

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti otputovao u Severnu Makedoniju kako bi promovisao fašistički projekat takozvane Velike Albanije.

On je naveo da je Kurtijeva preporuka da se Skoplje približi samoproglašenom Kosovu, Alaniji i Bugarskoj, a udalji od Srbije bezobrazluk i višestruki nonsens.

- Takve izjave on daje u trenutku kada se otvoreno angažuje na destabilizaciji Severne Makedonije. Kurtiji je, da podsetim, u Severnu Makedoniju doputovao da bi podbunjivao najekstremnije političke strukture Albanaca u toj zemlji, i da bi promovisao fašistički projekat takozvane Velike Albanije. Samoproklamujući se za političkog i ideološkog mentora onih koji bi da Severnu Makedoniju destabilizuju i podele, Kurti je svoju ratobornu misiju sa Kosova i Metohije proširio i na okolne teritorije koje smatra sastavnim delom svog suludog velikoalbanskog državotvornog projekta - pojašnjava Petković.

On dodaje da je onda razumljivo zašto Kurti iz Tetova napada Beograd.

I razumljivo je što iz Tetova, koje je u bliskoj prošlosti bilo žarište albanskog terorizma i separatizma u Severnoj Makedoniji, Kurti napada na Beograd, jer Srbija je najdosledniji i najiskreniji prijatelj Severne Makedonije u regionu. Šta je još potrebno da bi se Kurtijevi sponzori u međunarodnoj zajednici prizvali pameti i shvatili da tetoše čudovište, koje će, ako mu se ne stane na put, razbuktati novi talas sukoba i uništenja na zapadnom Balkanu. Apelujemo na sve u Severnoj Makedoniji da ne podležu propagandi i ratobornoj retorici Aljbina Kurtija, već da se nastavi izgradnja prosperitetne države Severne Makedonije - poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Petković je zaključio da će Srbija nastaviti da gradi mostove prijateljske saradnje sa svima kojima je stalo da naš region zauvek za sobom ostavi mračno doba međuetničkih podela i sukoba i krene put razvoja i napretka.

- Srbija će kroz inicijativu Otvoreni Balkan i na sve druge načine nastaviti da gradi mostove prijateljske saradnje sa svima kojima je stalo do toga da naš region zauvek za sobom ostavi mračno doba međuetničkih podela i sukoba i krene put razvoja i napretka - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading