ONI SAMO FINGIRAJU PREGOVORE! Petković: Priština ne želi deeskalaciju, za njih je sastanak u Briselu samo predstava

Autor:

Vesti

21.07.2023

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njegovim rečima ništa nije preče od deeskalacije

ONI SAMO FINGIRAJU PREGOVORE! Petković: Priština ne želi deeskalaciju, za njih je sastanak u Briselu samo predstava

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Petar Petković

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je poslednji sastanak u Briselu apsolutno potvrdio da Priština nije spremna da ide u pravcu deeskalacije, kao i da je dolazak u Brisel za Prištinu samo predstava.

On je za tv Pink rekao da je manir Prištine da govori o deeskalaciji, ali da kada treba da se to sprovede neće trilateralu, dogovore, deeskalaciju.

- Mi smo bili spremni da se sretnemo sa njima jer što bi inače išli u Brisel. Drugo je pitanje da li volim da se srećem sa Bisljimijem, ali moj je posao je da razgovaram o teškim temama. Ovo više nema veze sa pregovorima i odgovornošću. Oni samo fingiraju pregovore i dolazak u Brisel, to je za njugh samo predstava - rekao je Petković.

Prema njegovim rečima ništa nije preče od deeskalacije.

- Ali na severu KIM je i dalje kosovska policija u i oko zgrada opština, nastavlja se maltretiranje Srba. Situacija nije sjajna ni na jugu - u Štrpcu, Gračanici, Kosovskom pomoravlju. Njvažnije je da rešimo krizu, da se povuku lažni gradonačelnici, policajci, Kurtijevi okupatori koji nemaju šta da traže na severu - rekao je Petković.

On ističe da je sve to rečeno i specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku, kao i da je zvanična agenda Brisela bila razgovor o deeskalaciji.

- Mi smo ispunili dve od tri obaveze, treću nismo jer ona ide paralelno sa obavezom Prištine - kada povuku policiju povući će se građani ispred opština - rekao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (9)

Loading
Sara

21.07.2023 11:58

Dok se mi borimo za mir, Priština propagira nasilje.

Nebojša

21.07.2023 12:03

Sastancima u Briselu pristupa ozbiljno samo Srbija, u cilju deeskalacije i normalizacije odnosa na KiM

mile

21.07.2023 12:04

Ništa novo za šiptarska go...

nena

21.07.2023 12:06

Priština do sada nijedan korak ka deeskalaciji sukoba nije preduzela