Palma: Glasaćemo za sve tačke dnevnog reda, Slavica Đukić Dejanović je najbolji IZBOR za ministra prosvete u vreme ludila društvenih mreža

Autor:

Vesti

19.07.2023

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Marković Palma govorio je o glasanju za predložene tačke dnevnog reda, kao i Slavici Đukić Dejanović, ministarki prosvete.

Palma: Glasaćemo za sve tačke dnevnog reda, Slavica Đukić Dejanović je najbolji IZBOR za ministra prosvete u vreme ludila društvenih mreža

Foto: Jedinstvena Srbija

- Jedinstvena Srbija će glasati za sve predložene tačke dnevnog reda i to nisu zakoni zbog političkih poena i svi donose korist i građanima Srbije i državi Srbiji. Posebno je važan Zakon o ozakonjenju kojim će ljudi koji nisu mogli da ozakone svoje objekte, sada ne moraju da čekaju ni Detaljni urbanistički plan ni generalni urbanistički plan i sada će moći da se priključe o na struju i na gas i na vodu. Mnoge porodice se šire, rađaju se deca i taj zakona je koristan za sve takve porodice, a u svakom gradu ili opštini ima od 10 do 15 posto takvih objekata. Dodela 10 000 dinara deci do 16 godina takođe je korisno i to je pozitivno iznenađenje. Ja to radim već godinama u Jagodini i zato i Jedinstvena Srbija i SPS podržavaju ono što radi Aleksandar Vučić - rekao je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tokom rasprave u Skupštini Srbije dodavši da je Slavica Đukić Dejanović pravi izbor za ministra prosvete Srbije jer, kako je kazao, ona je najbolji izbor u aktuelnom vremenu ludila društvenih mreža, zbog svog iskustva i zbog svoje profesionalnosti.

SPS JE KAO NOVAK ĐOKOVIĆ, ŠTO STARIJI TO BOLJI

- Neki su ovde u Skupštini kritikovali SPS koji je obeležio 33 godine postojanja. Socijalistička partija Srbije je kao Novak Đoković, što starija to bolja. Od izbora do izbora SPS i naša koalicija SPS - Jedinstvena Srbija ima sve više glasova građana Srbije I naša koalicija ima veoma dobru saradnju sa Srpskom naprednom strankom. Ovde neki iz opozicije hoće bez glasova građana direktno da uđu u ministarske fotelje. U fotelje ne uvode ni Vučić ni Dačić ni Palma, već građani Srbije na izborima na osnovu rezultata i programa. Ti iz opzicije koji bi hteli na minstarske funkcije su kao ona publika koja uleti na stadion, odnosno na teren. To što radi Ivica Dačić je zanat, to ne piše ni u jednoj knjizi, to je njegovo iskustvo u međunarodnim odnosima i zahvaljujući Dačiću i predsedniku Vučiću je prvo 18 država povuklo priznanje takozvanog nezavisnog Kosova, a kasnije još 10 - kazao je Dragan Marković Palma.

RODITELJI UBIJENE DECE SU OGORČENI OSNIVANJEM ANKETNOG ODBORA

- Da li se znali da su roditelji ubijene dece ogorčeni na osnovanje Anketnog odbora. Dajte da sudski organi, policija, tužilaštvo kažu šta imaju da kažu, a onda da vidimo da li je bio problem u institucijama. Šta ćemo mi da zovemo tužioca na raport. Dva meseca smo raspravljali o toj temi u Skupštini Srbije i sad još Anketni odbor, Zbog toga je Jedinstvena Srbija bila protiv imenovanja predsednika Anketnog odbora, a SPS je bio uzdržan - rekao je Marković.

ZEMLJORADNIČKE ZADRUGE SU UNIŠTILE POLJOPRIVREDNOG PROZIVOĐAČA

- Zemljoradničke zadruge su nekada radile kada nije bilo interneta i one su tada uništile poljoprivrednog proizvođača. Svojevremeno su poljoprivredni prozivođači u centralnoj Srbiji predavali šećernu repu šećerani u Ćupriji, a posrednik je bila zemljoradnička zadruga i kada Šećerana nije platila poljoprivrednicima i tako je 5 000 poljoprivrednika ostalo bez berićeta. A danas kada postoji internet gde se može videti sve ko i šta kupuje i ko i šta prodaje, zemljoradnička zadruga nije neophodna i takve zadruge su bile štetne. Danas je bitno kako pomoći poljoprivednim prozivođačima koji su imali veliku štetu tokom elementarnih nepogoda u vidu poplava i sada poljoprivrednici koji su sejali pšenicu umesto 6, 6 i po tona po hektaru kako je nekada bilo, danas imaju 4 tone po hektaru i sa malim procentom hlebnosti - izjavio je Dragan Marković Palma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading