DANAS SE IZDVAJA 100 MILIONA! Siniša Mali: Pre 10 godina se samo milion evra ulagalo za lečenje retkih bolesti

Autor:

Vesti

19.07.2023

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali je najavio set zakona koji će biti danas na dnevnom redu u Skupštini Srbije, te objasnio njihov značaj

DANAS SE IZDVAJA 100 MILIONA! Siniša Mali: Pre 10 godina se samo milion evra ulagalo za lečenje retkih bolesti

Foto: Printscreen

Ministar finansija Siniša Mali bio je gost jutarnjeg dnevnika na RTS-u, gde je govorio o aktuelnim temama iz finansija i privrede.

Mali je najavio set zakona koji će biti danas na dnevnom redu u Skupštini Srbije, te objasnio njihov značaj.

- Evo danas novo zasedanje Skupštine Srbije, čak 26 važnih zakona koji treba da doprinesu podizanju životnog standarda. Samo par zakona o planiranju i izgradnji, potpuno novi zakon koji treba da doprinese našoj građevinskoj industriji. S druge strane ima nekoliko važnih ratifikacija, čak 12 kojima obezbeđujemo finansiranje za nastavak Moravskog koridora, brze saobraćajnice... Imate takođe za ulaganje u naše zdravstvo i zakon koji nam obezbeđuje sredstva za ulaganje u izgradnju tri nova tehnološka parka. Veliki broj važnih zakona da bismo nastavili sistemske promene jer Srbija mora da ide napred. Dva važna zakona, to je Zakon o finansiranju porodica sa decom i zakon o jednokratnoj pomoći majkama za svu decu do 16 godina. Na ovakav način ćemo ispuniti obećanje koje je dao predsednik Vučić. Do kraja septembra, ukoliko se ovaj zakon usvoji, svakoj majci isplatićemo 10.000 dinara jednokratne pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading