Evropska komisija poziva Kosovo da odmah ukine sva ograničenja na promet srpske robe!

Autor:

Vesti

11.07.2023

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine Tomislav Momirović pisao je Oliveru Varheljiju i Evropskoj komisiji nakon odluke Prištine o potpunoj zabrani uvoza proizvoda srpskog porekla sredinom juna

Evropska komisija poziva Kosovo da odmah ukine sva ograničenja na promet srpske robe!

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljnje trgovine

Nakon upućenog pisma Oliveru Varheljiju, evropskom komesaru za evropsko susedstvo i Pregovore o proširenju, od strane ministra trgovine Tomislava Momirovića, Evropska komisija je danas u odgovoru jasno navela da poziva Kosovo da odmah ukine sva ograničenja na promet srpske robe.

U istom pismu gospodin Varhelji se zahvalio na naporima koje Vlada Republike Srbije ulaže u pravcu implementacije zajedničkog regionalnog tržišta i zahvalio se na posvećenom radu na realizaciji strateških ciljeva na putu Srbije ka EU.

Podsećamo, ministar trgovine Tomislav Momirović pisao je Oliveru Varheljiju i Evropskoj komisiji nakon odluke Prištine o potpunoj zabrani uvoza proizvoda srpskog porekla sredinom juna.

Ministar Momirović je tada u pismu naveo da odluka prištinskih vlasti predstavlja otvoreno kršenje sporazuma CEFTA 2006 i principima slobodne trgovine, i dodao da ovakva odluka namerno izaziva neizbežnu humanitarnu krizu zbog činjenice da srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji zavisi od osnovnih prehrambenih proizvoda koji se dostavljaju iz centralne Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (3)

Loading
Sasa

11.07.2023 19:58

Krajnje je vreme da se Kurti urazumi i da krene normalan protok srpske robe na KiM

Nikola

11.07.2023 19:59

Evropska komisija je uradila pravu stvar!

Olivera

11.07.2023 20:11

Nadamo se da će Kurti poslušati i da će ukinuti ograničenja na promet srpske robe. To zaista nema smisla i to je jako grozan način na koji je Kurti pokušao da našteti srbima na KiM.