MILATOVIĆ ZABIO NOŽ U LEĐA BEOGRADU! Na večeri sa predsednikom Vučićem se gorko smeška, a sad se gosti u Srebrenici: To je genocid, najveći zločin nakon Drugog svetskog rata!

Autor:

Vesti

11.07.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je tokom svog obraćanja zločin u Srebrenici nazvao genocidom.

MILATOVIĆ ZABIO NOŽ U LEĐA BEOGRADU! Na večeri sa predsednikom Vučićem se gorko smeška, a sad se gosti u Srebrenici: To je genocid, najveći zločin nakon Drugog svetskog rata!

Foto: printscreen/instagram

Samo dan posle zvanične posete Beogradu, tokom koje se založio za izgradnju boljih odnosa između Beograda i Podgorice, crnogorski predsednik Jakov Milatović danas je svojim video uključenjem tokom ceremonije obeležavanja dvadesetosme godišnjice zločina u Srebrenici praktično poništio ono što je izgovorio posle sastanka sa Aleksandrom Vučićem u srpskoj prestonici.

On je tokom svog obraćanja zločin u Srebrenici nazvao genocidom.

- U jednom od najvećih zločina na prostoru Evrope nakon Drugog svetskog rata u Srebrenici su ubijeni ljudi zbog drugačijeg imena, nacionalne i verske pripadnosti. Ovo stradanje je svedočanstvo beščašća, ali i opomenam generacijama koje dolaze da se takva strahota više nikada ne sme ponoviti. Beskompromisno suočavanje sa svim tragičnim događajima iz prošlosti i jasno adresiranje odgovornosti od ključnog je značaja za izgradnju međunacionalnih i međuverskih odnosa na ovom prostoru - kaže.

- Međunarodni sud pravde i međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju ovim odlukama dali su krivčnopravni odgovor u odnosu na genocid u Srebrenici, a svima nama ostaje i ljudska dužnost da odlušno osudimo bilo kakve pokušaje relativizacije. Žao mi je što zbog predstavljanja Crne Gore na NATO samitu nisam u mogućnosti da danas posetim Potočare i poklonim se senima nedužnih srebreničkih stradalnika. Svakako, to ću kao predessednik Crne Gore sa osobitim osećajem pijeteta učiniti prvom narednom prilikom, kazao je Milatović - dodaje.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Komsomolci bole i mica

11.07.2023 13:34

Zabio nož? Svašta! Bežimo od istine, radikalski.

Milatovic je profana dusa

11.07.2023 23:11

@Komsomolci bole i mica - Gdje moze biti genocid opstine idi begav i ne izmisljaj gluposti

Srba

11.07.2023 16:16

Ovo je neverovatno. Engleska škola.

Danas

11.07.2023 17:20

@Srba - U cemu je problem ?????