OPOZICIONARI KAO CIRKUZANTI: Evo ko zamlaćuje građane u parlamentu

Autor:

Vesti

06.07.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je 61 poslanik opozicije potpisao predlog za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, tek njih 37 je glasalo "za"

OPOZICIONARI KAO CIRKUZANTI: Evo ko zamlaćuje građane u parlamentu

Foto: Tanjug-Zoran Žestić

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj je potvrđeno da Bratislav Gašič ostaje ministar unutrašnjih poslova, potpuno je ogolila delovanje opozicije koje se, kako se pokazalo, svodi na cirkus. Naime, iako je 61 poslanik opozicije potpisao zahtev za njegovu smenu, tek njih 37 je glasalo "za" . 

Dakle, njih 24 ili skoro polovina odustala je od sopstvenog predloga. Ili su od starta lagali sve one građane koje od početka maja pozivaju na proteste, blokade puteva i mostova "do ispunjenja zahteva", među kojima je bio i ovaj za smenu ministra Gašića.  

Za smenu je glasalo samo četiri poslanika DS (od ukupno 10), šest iz Narodne stranke (od 12), tri iz Dveri (od šest), samo jedan poslanik grupe NADA (od 14) i devet iz poslaničke grupe Ujedinjenih (od ukupno 15) čiji je predsednik Marinika Tepić iz SSP. Šestoro opozicionih poslanika je prisustvovalo glasanju, ali nisu hteli da se izjasne uopšte. Dok na ga glasanje nije ni došao jedan od lidera protesta Srđan Milivojević (DS), kao ni Vladeta Janković (NS), Siniša Kovačević (NS), Pavle Grbović (SSP), Dragana Rakić (DS)...


Ovako ponašanje opozicionara naišlo je i na žestoku osudu njihovih simpatizera.
- Građani na ulicu, dok vaša du*eta ni na glasanje za smenu. Izvinite, ali pu*ite kurac. Pravdate ih tim da eto ne bi svakako bio smenjen. Ne bi. Ali onda je i zahtev besmislen jer ste eto znali da od toga nema ništa. Dužnost vam je bila da glasate zbog svih koji šetaju - jedna je od objava na Tviteru. 

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Milenko Jovanov

 

U razgovoru za Srpski telegraf šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov kaže da je opozicija prekjuče na glasanju pokazala koliko su ozbiljni, posvećeni, vredni i koliko im je stalo do tema koje su sami otvorili i građana koje kažu da zastupaju:


- Ovo je takva sramota za njih, da ih čak ni Šolakovi mediji ne mogu od te sramote oprati i opravdati. Podsećam da oni, u većini, ni za dnevni red nisu glasali, kao i da smo im danima mi obezbeđivali kvorum. Da je zavisilo do njih, ova se sednica ne bi ni desila i to građani treba da znaju. Najzad i Miroslav Aleksić, koga Šolakovi mediji i angažovani pojedinci promovišu u lidera, treba da objasni kako je od 61 poslanika, koji ga je podržao da predstavlja njihov zahtev za smenom ministra Gašića, uspeo do kraja rasprave da izgubi 24! 


Izgleda ni oni, kako ističe, nisu poverovali u ono što je govorio: 


- Budući da su ovih dana tražili odgovornost, vreme je da je na svom primeru pokažu i odmah podnesu ostavke zbog neozbiljnosti, neznanja i nesposobnosti.
I politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže za Srpski telegraf da se jasno videla politička neozbiljnost i neodgovornost.


- Uostalom i zahtev za Gašićevom ostavkom je iznad svega i posle svega, politički neukusna manipulacija jer je zasnovan na zloupotrebi tragedije u dnevnopolitičke svrhe. Krah opozicije u Skupstini je odraz skromnog političkog talenta i organizaciono-akcione nemoći potrošenih kadrova bivše vlasti.

Republika

Foto: Printscreen

Aleksandar Jovanović Ćuta

 


Ćuta i dvogled 


Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik i lider Ekološkog ustanka, svojim ponašanjem redovno pokazuje da ne gaji preveliko poštovanje za instituiciju parlamenta. Tako se usred sednice igrao pošto je od papira napravio "dvogled" i kroz to gledao. Inače je u utorak dobio treću opomenu od predsedenika Skupštine Vladimira Orlića zbog incidenta, na ivici tuče, sa samostalnim poslanikom Dejanom Bulatovićem i posledično kaznu udaljenja na 20 dana. On je, međutim, to prekjuče prekršio pošto je sa kolegama opozicionarima ušao u salu, gde je uneo zvučnik i pravio buku. 



Obradović: Mržnja prozapadne  opozicije nema granica 


Odmah posle ovakvog debakla opozicionara i slike njihovog cirkuskog delovanja krenuli su u međusovna prepucavanja ko jeste ili nije prava opozicija. 
- Mržnja, laži i negativna kampanja prema Dverima nemaju granica, ali ne samo kod režimskih botova već i kod dežurnih iz prozapadne opozicije - naveo je na Tviteru lider Dveri Boško Obradović uz tvrdnju da su sva tri prisutna poslanika tog pokreta (Radmila Vasić, Ivan Kostić i on) glasali za smenu.



Lider Nove DSS Zelenoviću: Ozbiljno neinteligentna osoba 


Nebojša Zelenović, poslanik i kopredsednik stranke Zajedno, prozvao je da su se neke stranke u međuvremenu predomislile:
- Valjda treba da dobijete mač da biste se predomislili. Ja ne mogu da govorim u njihovo ime.
Uzvratio mu je lider Novog DSS Miloš Jovanović:
- Ili je Zelenović ozbiljno neinteligentna osoba, ili se bavi najgorim i najprizemnijim mogućim politikanstvom, obmanjujući namerno građane. Novi DSS nikada nije ispostavio zahtev za smenu Gašića, niti je isti potpisao. Samim tim nije ni učestvovao u glasanju jer Gašić za nas uopšte nije tema, kao što objektivno i ne može biti. Ono što bi zaista trebalo da brine Zelenovića jeste to što je od 61 potpisnika zahteva za smenu Gašića, za istu glasalo samo njih 37. To je jedino što bi Zelenović, kada bi imao malo poštenja, morao da objasni građanima Srbije, umesto što, ničim izazvan, napada Novi DSS koji je ostao, kao i uvek, potpuno dosledan svojim pozicijama.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading