MINISTAR GAŠIĆ O MASAKRU U RIBNIKARU: Otac Koste K. nije koristio streljanu BIA!

Autor:

Vesti

29.06.2023

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar gašić je negirao da je dečak ubica koristio streljanu BIA.

MINISTAR GAŠIĆ O MASAKRU U RIBNIKARU: Otac Koste K. nije koristio streljanu BIA!

Foto: Tanjug/V.šporcic

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić negirao je danas da je otac dečaka Koste K. (13), koji je 3. maja izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar" u Beogradu, za obuku u pucanju koristio streljanu BIA.

Gašić je na sednici Skupštine Srbije, odgovarajući na pitanje poslanice Narodne stranke Ivane Parlić, rekao da postoje snimci na internetu koje je postavio ranije otac dečaka, na kojima se vidi ime streljane u Beogradu koju su koristili.

- Zakon o oružju za svih 90 i nešto streljana, koliko ih ima u Srbiji, predviđa kako mogu da rade i kontrolu njihovog rada. Dalja istraga o radu streljane koju su Kosta i njegov otac Vladimir koristili je posao tužilaštva. Da, smatram da je nenormalno voditi dete u streljanu sa 13 godina, ali je neistina da je u pitanju streljana BIA. Postoji samo jedna streljana BIA, u kojoj je restriktivni ulaz, i ja kao bivši direktor šest godina nisam u nju ušao. Osim toga, jasno je propisano ko, kad, kako i koliko municije može da potroši na vežbi - precizirao je aktuelni ministar policije.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading