ALEKSANDAR ĐURĐEV: Srpska pravoslavna crkva je nepremostiva brana tzv. dženderizaciji Srbije

Autor:

Vesti

28.06.2023

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đurđev smatra da su optužbe na račun SPC da je protiv imenica ženskog roda apsurdne

ALEKSANDAR ĐURĐEV: Srpska pravoslavna crkva je nepremostiva brana tzv. dženderizaciji Srbije

Foto: Srpska liga

Aleksandar Đurđev

- Zakon o rodnoj ravnopravnosti nije zakon, to je politički pamflet i ideološki instrument koji za cilj ima mentalno nasilje nad građanima Srbije i promenu njihove kolektivne svesti. To oruđe tzv. dženderizacije Srbije mora biti onesposobljeno i zato Srpska liga pozdravlja i pridružuje se naporima Srpske pravoslavne crkve da se ovaj nakaradni zakon ukine - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da su optužbe na račun SPC da je protiv imenica ženskog roda apsurdne, jer su ženskog roda i Crkva, i Bogorodica i ime naše zemlje i mnogo toga što za SPC i srpski narod predstavlja svetinju. 

- Onaj ko danas čini jezičko nasilje nad srpskim jezikom sutra bi činio fizičko nasilje nad srpskim narodom. Imamo najlepši jezik na svetu, čije su najuzvišenije reči imenice ženskog roda kao što su majka, sestra, ljubav, pravda, istina. Srpska liga će nastaviti da ide putem koji promoviše SPC, a to je put ukidanja ovog kvazizakona. Nećemo dozvoliti da se razne nevladine organizacije i strane agenture sprdaju sa srpskim jezikom zarad ostvarivanja svojih podmuklih ideoloških ambicija - zaključio je predsednik Srpske lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading