Mirković: Skandalozno ponašanje samoproklamovane elite danas je dobilo novi oblik

Autor:

Vesti

20.06.2023

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe u Skupštini grada Beograda i narodni poslanik, oglasio se povodom diskusije o podizanju spomenika pevaču Tomi Zdravkoviću.

Mirković: Skandalozno ponašanje samoproklamovane elite danas je dobilo novi oblik

Foto: ST/N. MANDIĆ

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Skandalozno ponašanje samoproklamovane elite danas je dobilo novi oblik. Dejan Atanacković, odbornik koalicije “Moramo”, je tokom diskusije o podizanju spomenika Tomi Zdravkoviću, uvredio i pokojnog pevača, ali i sve odbornike vlasti koje je nazvao mediokritetima.

U svom govoru prepunom mržnje, poželeo je da se pokojni pevač ne okoristi o vlast SNS-a što je bolesno i bizarno na mnogo načina.

Ovo pokazuje da i legende narodne muzike čije će se pesme pevati još mnogo decenija i koje su obeležile mnogo generacija, nisu pošteđene napada od samoproglašene elite.

Nije problem što je protiv podizanja spomenika Zdravkoviću, to je njegovo pravo, već što su svi koji su za takav spomenik mediokriteti. Kao da mu sve to nije bilo dovoljno, pa je spomenik Stefanu Nemanji nazvao “neostaljinističkim ruglom”. 

Ako je i od predstavnika organizacije “Moramo”, Dobrice Veselinovića i Radomira Lazovića, previše je.

Na inicijativu Aleksandra Vučića počelo se sa kulturom sećanja na sve one zaslužne ljude, događaje koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji našeg grada i naše zemlje i nikada se nećemo stideti toga, šta više.

Ovakvu vrstu autošovinizma doživljavamo po ko zna koji put, ali i dobro je da građani vide ko i šta im misli.

Toma Zdravković će dobiti spomenik koji zaslužuje, a ovaj odbornik je sebe najbolje definisao naslovom jedne njegove pesme "Dotako sam dno života", ali i pored skandaloznog izlaganja, nismo dozvolili da baci ljagu na jednu istinsku legendu, a njemu na čast, ako je uopšte i ima."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading