POČEO LOV PO ULICAMA! SA REČI NA DELA: Opozicija brutalno udarila na neistomišljenike

Autor:

Vesti

11.06.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori navodnih protesta protiv nasilja ciljanom propagandom šire mržnju koja rezultira napadima.

POČEO LOV PO ULICAMA! SA REČI NA DELA: Opozicija brutalno udarila na neistomišljenike

Foto: ST/Tanjug

Oni ne mogu da izgube na izborima. Moraćemo da ih jurimo po ulicama, plivaće po Savi i Dunavu.

Ove jezive reči koje je sociolog Jovo Bakić, ideolog opozicije, izrekao na Šolakovoj televiziji pre manje od mesec dana se obistinjuju - počeo je lov neistomišljenika u kom se ne biraju ni sredstva, ni vreme, ni mesto.

Poslanici vladajuće stranke, ali i novinari i politički analitičari, napadnuti su samo zato što ne podržavaju opozicionu političku opciju. Sve se to dešavalo između skupova koji nosi naziv "Protest protiv nasilja".

Republika

Foto: TV Pink

Vladimir Orlić

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić kaže da to jasno pokazuje da nasilje dolazi samo sa jedne strane.

- Oni su organizatori protesta protiv nasilja, a direktno ga generišu! Samo primenjuju nasilje. Sve ovo dolazi od vedeta bivšeg režima, koje kao zveri kidišu na ljude koji drugačije misle. Oni izazivaju sve ovo jer nas nazivaju stokom, krezubima, sendvičarima, govedima... To je dehumanizacija i ciljana propaganda - ocenio je Orlić.

Dodao je i da je vrlo jasno šta radi deo opozicije, ali da im to što oni žele neće proći.

- Ne mogu na silu da nateraju pristojne ljude na građanski sukob, koji bi opozicija onda iskoristila da zajaše fotelje! Građanski sukob ništa dobro nikome nije doneo. Neće se niko njih uplašiti - istakao je Orlić.

Zelenović potvrdio: Izbori nas ne zanimaju!

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Nebojša Zelenović

Opozicioni poslanik Nebojša Zelenović javno je potvrdio da ga izbori ne zanimaju i da je cilj protesta rušenje vlasti na ulici.

- Mi nećemo na izbore čak i da ih raspišu. Umesto toga, činiću sve što mogu da se ova stvar dovede do kraja. Pričati o izborima ili ostavci Ane Brnabić je običan Vučićev cirkus s idejom da se diskredituju protesti. To služi da smanji broj ljudi na ulici, ali se taj broj ne smanjuje. Svi koji govore o izborima su oni koji ne učestvuju u protestima niti pozivaju ljude na protest. Građani su sada dobili priliku da steknu vrednosni sud o svakom iz opozicije i da vide tačno s čim i s kim mogu da uđu u borbu protiv vlasti - naveo je Zelenović.

Saša Milovanović

Republika

Foto: printscreen/pink.rs

Saša Milovanović

Direktora Srpskog telegrafa Sašu Milovanovića u subotu ujutru napao je Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde i samoproklamovani borac protiv nasilja. Đilas mu je prišao u redu u kom su na beogradskom aerodromu čekali ukrcavanje na let za Istanbul, a u zloj nameri ga nije omelo ni to što je Milovanović bio u pratnji maloletne ćerke.

- Zapamtićeš me što si pričao da sam nasilnik i da sam tukao tasta pred detetom. To ti neću oprostiti - rekao je Đilas, stavljajući mu ruku na rame i ne mareći što je sve to čulo i Milovanovićevo 12-godišnje dete.

Tek dan kasnije Đilas je pokušao preko portala Direktno, koji podržava njegovu politiku, da demantuje napad, ali se samo još više ukopao. Naime, izjavio je da nije pretio, već je samo rekao ono iza čega stoji?!

- Da je bilo šta od toga istina, davno bih za to odgovarao - naveo je Đilas iako je njegovo nasilje zabeleženo i u policijskom zapisniku.

Lav Pajkić

Republika

Foto: printskrin

Lav Pajkić

Državni sekretar u Ministarstvu za rad napadnut je neposredno po završetku poslednjeg protesta i to ispred zgrade u kojoj živi. Nepoznata osoba napala ga je s leđa i zadala mu nekoliko udaraca u predelu glave, uz salvu uvreda prema njegovoj pokojnoj majci, spisateljici Isidori Bjelici i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Svetozar Vujačić

Republika

Foto: youtube.com/printskrin

Svetozar Vujačić

Samo nekoliko sati posle Pajkića, napadnut je i advokat i poslanik SNS Svetozar Vujačić. Na njega su s leđa nasrnula trojica napadača dok je u ruci nosio platnenu torbu sa natpisom AV.

- Obilazio sam štand SNS na ulazu u Bajlonijevu pijacu. Građanima smo delili platnene torbe i razgovarali s njima. Posle pola sata krenuo sam ka mojoj zgradi i posle 10 metara osetio sam snažne udarce u rame i donji deo leđa laktom. Onda su ubrzali korak i dok su se udaljavali, psovali su mi majku, Vučića, govorili mi: "Nećete još dugo! Ima da vas nema" - ispričao je Vujačić.

Nebojša Bakarec

Republika

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Nebojša Bakarec

I ovog poslanika SNS su napali na ulici bez ikakvog povoda. O tome se oglasio na društvenim mrežama.

- Stanujem na Starom gradu već 54 godine. Na pešačkom prelazu, gde Cetinjska ulazi u Džordža Vašingtona, krupni mladić u crnoj majici me je namerno udario ramenom u bradu i otrčao. Inače, uvrede i pretnje koje dobijam na ulici su svakodnevne. Onima koji me vređaju uvek kažem hvala vam na vašem izraženom mišljenju. Uvek. Od kada sam poslanik, jednom su u avgustu 2021. pokušali da me pregaze automobilom dok sam prelazio pešački prelaz na moje zeleno. Automobil mi je očešao pantalone. Toliko - napisao je Bakarec.

Dejan Bulatović

Republika

Foto: Tanjug

Dejan Bulatović

Samostalni poslanik Dejan Bulatović našao se na meti juče ujutro kada mu se nepoznati čovek uneo u lice i zapretio da će ga prebiti kao vola u kupusu jer je prešao na stranu Aleksandra Vučića.

- A to je, kaže, video u dnevniku N1. Ako mi se nešto desi, da se zna odakle i iz koje kuhinje... - napisao je Bulatović na Tviteru.

On je prethodno imao žestoku polemiku sa poslanikom Demokratske stranke Srđanom Milivojevićem u Skupštini, gde je otvoreno rekao da je prethodna vlast opljačkala narod i da hoće da se vrate i rade isto.

Dejan Vuk Stanković

Republika

Foto: Media centar

Dejan Vuk Stanković

Političkog analitičara trojica muškaraca napala su 23. maja u kafiću u Beogradu. Pretili su mu da će nastradati, unosili mu se u lice, a potom rekli da će dobiti batine ukoliko ga još jednom sretnu. Po Stankovićevoj prijavi, uhapšena su tri muškarca starosti 40 i 41 godinu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti.

Dragan J. Vučićević

Republika

Foto: printscreen

Dragan J. Vučićević

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan Vučićević često je na meti napada zbog neslaganja s politikom koju vodi opozicija. Njega je, ničim izazvan, krajem maja bivši fudbaler Ognjen Koroman, inače redovni učesnik "protesta protiv nasilja koji ne propušta priliku da najstrašnije pljuje predsednika Aleksandra Vučića i aktuelnu vlast, napao u kafiću rečima: "Izdao si srpstvo, pi*ko", "Ubiću te, govno jedno"...

Jezive pretnje Tamari Dragičević i njenom detetu

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ispituje pretnje koje su upućene glumici Tamari Dragičević i njenom detetu, objavili su juče mediji.

Ona je rekla da su joj preteće poruke poslate putem društvenim mreža zbog zbog podrške "Protestu protiv nasilja". U porukama se spominju deca glumice, kao i lokacije na kojima se ona nalaze.

"Tamara, je l' to pozivaš na linč s Rudnika", "Tamarice, mislim da bi ti bilo bolje da pogledaš kako je na Rudniku nego da pozivaš na protest gde se šetaju nasilnici", neki su od komentara napisanih na njenom Instagram nalogu.

Glumica je rekla da neko zna i prati kretanje njene dece i to objavljuje javno. Prve poruke počele su da stižu pre oko dve nedelje, kada su joj pisali da znaju kad je priredba njenog deteta i da bi bilo bolje da bude uz svoje dete nego da poziva na ubistva.

Srpski telegraf, čiji je direktor napadnut, najoštrije osuđuje ove pretnje i poziva da se počinioci što pre privedu pravdi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
Slavko

11.06.2023 21:36

Svakog dana fizicki napadaju nekog novog.... To je za svaku osudu

Kiki

11.06.2023 22:26

@Slavko - Vlast je kriva zašto opoziciji dozvoljava da krši zakone.

Deki

11.06.2023 21:37

Opozicija je dno dna! Samo vrse nasilje, lazovi i manipulatori!

Katja

11.06.2023 21:37

Opozcije se niko ne plaši jer to su obične kukavice kojima je nasilje srednje ime.