BRNABIĆ SA ŽIOFREOM OTVORILA MANIFESTACIJU EU: "Mir je najvažnija evropska vrednost i najvrednija tekovina"

Autor:

Vesti

20.06.2023

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Brnabić je prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića

BRNABIĆ SA ŽIOFREOM OTVORILA MANIFESTACIJU EU: "Mir je najvažnija evropska vrednost i najvrednija tekovina"

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre i premijerka Ana Brnabić svečano su otvorili manifestaciju EU nedelja mogućnosti sa početkom u 19.15 u MTS Dvorani.

Prvo se javnosti obratio Emanuele Žiofre, a obraćanje je započeo pričom o ciljevima Evropske unije i o tome koliko je važno da svi narodi budu ujedinjeni.

- Stalo nam je do Evrpe, stalo nam je do Srbije i njenih građana. Srbijo, možeš da računaš na Evropu. Srbijo, Evropa računa na tebe - rekao je ambasador na srpskom jeziku, tokom obraćanja.

"Nema bolje podrške od jake i snažne Srbije", dodao je on.

Premijerka Brnabić je prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se zadržao na Paliću gde je imao sastanak sa zvaničnicima Mađarske.

- EU je najveći investitor u Srbiji, daleko največi i najvažniji finansijski donator - istakla je Brnabić.

Ona je dodala da se stavovi Srbije ne razlikuju od stava EU po pitanju sukoba u Ukrajini.

- Zarad mira i stabilnosti u svetu, ovo mora biti princip koji svi moraju poštovati. Tako pristupamo i dijalogu sa Prištinom. Naš prvi prioritet je mir - rekla je premijerka, i dodala da želi da Srbi na Kosmetu žive bez straha od torture i zamolila EU partnere da pokažu da stoje iza principa vladavine prava, te da se nakon više od 10 godina primeni Briselski sporazum i osnuje ZSO.

Premijerka Srbije Ana Brnabić naglasila je da je mir najvažnija evropska vrednost i tekovina.

- Mir je najvažnija evropska vrednost i najvrednija evropska tekovina. U Beogradu ćete uvek imati pouzdanog i kredibilnog sagovornika. Reforme koje preduzimamo su korenite i izmeniće naše društvo bespovratno nabolje. Smatramo da su evropske vrednosti one koje naši građani razumeju i baštine. Ponosni smo na postignute rezultate i zahvalni na pomoći evropskim partnerima. I svakako, bolji smo zajedno. Hvala vam, i srećan vam početak Evropske nedelje mogućnosti - rekla je premijerka Srbije.

Pored svečanog prijema, zvanice imaju priliku da vide izložbu „Innovation expo” u holu MTS Dvorane, a svoja inovativna rešenja i postignute rezultate predstavlja 11 kompanija, podržanih sredstvima Evropske unije, kroz programe Fonda za inovacionu delatnost, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (36)

Loading
Ika

20.06.2023 20:32

Evropa moze racunati na Srbiju.

Ana

20.06.2023 20:34

Srbija ocekuje od Evrope da je podrzi na njenim evropskom putu ali i mirnom resavanju pitanja KiM.

Mima

20.06.2023 20:35

Srbija je odlucna na evropskom putu i zeli odrsku Evrope za istu.

Sandra

20.06.2023 20:40

Uvek smo se zalagali za mir, jer smo njegovu cenu u proslosti skupo platili.