U INTERESU SVIH JE DA ŽIČARE BUDU BEZBEDNE! Ministar Vesić održao važan sastanak u Vladi Srbije

Autor:

Vesti

16.06.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar je naveo da će obezbediti da se žičarama upravlja u skladu sa zakonom

U INTERESU SVIH JE DA ŽIČARE BUDU BEZBEDNE! Ministar Vesić održao važan sastanak u Vladi Srbije

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je u Vladi Srbije održao sastanak sa vlasnicima žičara i specifičnih vučnih instalacija.

Vesić je, na osnovu zakona, 25. aprila imenovao ugledni Institut za rudarstvo i metalurgiju iz Bora za poslove stručnog pregleda žičara i specifičnih vučnih instalacija, saopštilo je ministarstvo. 

- Prvi put je država odredila instituciju koja vrši stručni pregled žičara.

Institut za rudarstvo i metalurgiju sproveo je stručni pregled svih žičara i specifičnih vučnih instalacija na teritoriji Republike Srbije u skladu sa zakonom. Danas je izvršena prezentacija nalaza - rekao je Vesić.

Ministar je naveo da će obezbediti da se žičarama upravlja u skladu sa zakonom i da se redovno proveravaju instalacije kako bi osigurali potpunu bezbednost korisnika.

- Odgovornost je na vlasnicima žičara, a Institut za rudarstvo i metalurgiju iz Bora i inspekcije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tu su da kontrolišu žičare - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading