Brnabić: Rasprave o smeni Gašića ne bi ni bilo da vladajuća većina nije glasala za to, toliko o tome koliko poštujete građane

Autor:

Vesti

15.06.2023

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kažete, evo nas u finalu ove sednice. Ove sednice, koje poštovani građani, ne bi ni bilo, da poslanici vladajuće većine nisu glasali za dnevni red. Jer poslanici opozicije nisu u stanju ni da glasaju za dnevni red sednice koju su oni sami zahtevali, rekla predsednica Vlade Srbije.

Brnabić: Rasprave o smeni Gašića ne bi ni bilo da vladajuća većina nije glasala za to, toliko o tome koliko poštujete građane

Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se rasprava o smeni ministra Bratislava Gašića ne bi ni dogodila, da poslanici vladajuće većine nisu glasali za to.

Ona je danas u skupštini rekla da je skandalozno da opozicije ima svuda, u medijima, na ulici ali ih nema u Skupštini Srbije, tamo gde im je radno mesto i za šta ih građani plaćaju.

- Kažete, evo nas u finalu ove sednice. Ove sednice, koje poštovani građani, ne bi ni bilo, da poslanici vladajuće većine nisu glasali za dnevni red. Jer poslanici opozicije nisu u stanju ni da glasaju za dnevni red sednice koju su oni sami zahtevali. To je demokratija i to je naša posvećenost demokratiji. Jer mi mislimo da je ovo institucija u kojoj treba da se razgovara o bilo kojoj temi - kaže Brnabić i dodaje:

- Kažete sednica traje pet nedelja. Istina, traje. Ali ja sam ovde sedela 5 dana zaredom. A neki od vas se tada nisu udostojili ni da se pojave u Narodnoj skupštini. Neki od vas koji su organizatori protesta protiv nasilja i njihov je posao, radna obaveza dakle, da sede u skupštini To je najbolji pokazatelj vašeg nepoštovanja prema institucijama ove države i građanima koji su na tim protestima. Kako mislite da se njihove zahtevi reše ako niste u skupštini? Na ulici? Nasiljem? Pa to nije normalno, nije demokratski i nije pristojno, niti civiliziacijski.

Brnabić je zapitala da li je moguće da u dva navrata opozicija nije bila sposobna da se okupi.

- Pa i ovaj kvorum, i sve što se dešava juče i danas, najbolje pokazuje koliko vam je stalo do toga. Smena ministra Gašića je, koliko sam razumela, jedan od osnovnih zahteva protesta. Da li je moguće da vi juče u dva navrata niste bili sposobni da se okupite i obezbedite kvorium da se o tome razgovara? To zaista pokazuje vaše nepoštovanje prema tim ljudima na protestima. Nisu došli neki manje viđeni poslanici, zauzeti su, u redu. Ali organizatori protesta nisu tu. Pa Nebojša Zelenović, koji je organizator protesta nije došao u skupštinu, ali dođe na pres konferenciju u 12 časova i spreman je da blokira Gazelu i zabrani kretanje ostalim građanima. Ali nije spreman da dođe na svoje radno mesto i razgovara o smeni ministra Gašića. Toliko o njihovoj ozbiljnosti, o njihovom demokratskom potencijalu i shvatanju demokratije. I toliko o tome koliko im je stalo da se zahtevi ispune, jer se oni mogu ispuniti samo ovde, na ovom mestu, u Narodnoj skupštini. Ja ću sedeti ovde koliko god treba. Zato što je to moj posao, poštujem ovu instituciju, poštujem građane Srbije.

Kako navodi premijerka neosnovane su optužbe da vlast beži od odgovornosti.

- Kažete jutros - ako ne bude kvoruma, imaćemo odgoovr na to bahaćenje. A ko se bahati, izvinite? Nebojša Zelenović? Pošto nije tu ni sada, nije bio ni juče, nije bio nijednom tokom onih pet dana kada sam ovde sedela. Kažete da vlast beži od odgovornosti. A zašto smo mi, izvinite, onda glasali za dnevni red? A gde su ti što nas pozivaju odgovornost? Gde su oni? - zaključila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (27)

Loading
qq

15.06.2023 14:06

Sta reci vise za opoziciju?

ww

15.06.2023 14:06

Mene je vise sramota cime se bavi opozicija i sta sve ona ahteva ,a neke osnovne stvari ne znaju da ispune.

ee

15.06.2023 14:07

Opozicja samo zahteva ,a oneke osnovne stvari nisu ispunili.

rr

15.06.2023 14:08

Opozicija ne postuje ni samu seebe, a kamoli nas gradjane.