ESKOBAR REAGOVAO NA PROVOKACIJU LAŽNE DRŽAVE: Njihov potez je antievropski i nema zakonskog osnova

Autor:

Vesti

16.06.2023

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eskobar je na pitanje novinara Kosova onlajna povodom zabrane koju je uvela prištinska vlada, da nema pravnog osnova za takav potez i da bi zabranu trebalo ukinuti

ESKOBAR REAGOVAO NA PROVOKACIJU LAŽNE DRŽAVE: Njihov potez je antievropski i nema zakonskog osnova

Foto: printscreen/RTS

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar naveo je danas da bi Kosovo trebalo da ukine zabranu na uvoz srpske robe i da je to ne samo nevropski, nego i nepotrebno dizanje tenzija.

Eskobar je na pitanje novinara Kosova onlajna povodom zabrane koju je uvela prištinska vlada, da nema pravnog osnova za takav potez i da bi zabranu trebalo ukinuti.

- Ta zabrana za robu i određena vozila treba da bude ukinuta. EU smatra da je to ne samo antievropsko, sprečavati kretanje ljudi i roba, nego za to nema ni zakonskog osnova. SAD u potpunosti podržavaju taj stav EU. Što se tiče kritika premijera Kurtija na račun Kfora, SAD i drugih povodom slučaja trojice kosovskih policajca, kao što sam već rekao, sačekaćemo činjenice i da se završi istraga pre davanje bilo kakvih izjava - rekao je Eskobar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading