BORELJ POZVAO NA SASTANAK O REŠAVANJU KRIZE: Vučić i Kurti sledeće nedelje u Briselu

Autor:

Vesti

15.06.2023

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki predstavnik je naveo da EU u saradnji sa komandatom Kfora i obe strane pokušava da utvrdi šta se tačno dogodilo u vezi sa hapšenjem

BORELJ POZVAO NA SASTANAK O REŠAVANJU KRIZE: Vučić i Kurti sledeće nedelje u Briselu

Foto: printskrin

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na razgovore u Briselu sledeće nedelje. Datum i drugi detalji sastanka biće naknadno objavljeni, saopšteno je u Briselu.

- Imajući u vidu da se situacija na terenu svakodnevno pogoršava, pozvao sam najviše predstavnike Beograda i Prištine na sastanak o rešavanju krize - rekao je Đuzep Borelj tokom sastanka ministara odbrane NATO-a u Briselu.

Visoki predstavnik je naveo da EU u saradnji sa komandatom Kfora i obe strane pokušava da utvrdi šta se tačno dogodilo u vezi sa hapšenjem trojice pripadnika kosovske policije i šta je bio razlog za ovaj incident.

- Pozivamo obe strane na smirenost. S obzirom da smo ponovo u fazi kriznog menadžmenta, pozvao sam Beograd i Prištinu na razgovore o rešenjima za ovu krizu - rekao je Borelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (24)

Loading
Anja

15.06.2023 18:57

Nema šta EU da poziva Srbiju na smirenost, mi smo maksimalno smireni, onaj koji nije je Kurti.

Teo

15.06.2023 19:00

Konacno se setili da reaguju,valjda vide ko je glavni problem,Vucic sigurno nije nego njihovv Kurti kome su dali odvezane ruke da radi sta hoce.

Jelena

15.06.2023 19:02

Mogu oni da se sastanu ali nista postići neće jer Kurti želi rat.

Isidora

15.06.2023 19:02

Nadam se da će uticati na Kurtija. Ne prestaje da pravi haos.