NOVA KRIZA I NOVI SASTANAK! Predsednik Vučić sutra sa predstavnicima Kvinte u 9 ujutru!

Autor:

Vesti

13.06.2023

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasadori Kvinte jutros su održali sasatanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, a tokom dana došlo je do novih tenzija u severnoj Mitrovici, gde je tzv. kosovska policija uhapsila Srbina Miluna Milenkovića - Luneta.

NOVA KRIZA I NOVI SASTANAK! Predsednik Vučić sutra sa predstavnicima Kvinte u 9 ujutru!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sasataće se sutra sa predstavnicima zemalja Kvinte sa kojima će razgovarati o situaciji na severu Kosmeta.

Kako je saopšteno njegovog kabineta, Vučić će se sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji sastati u 9 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Ambasadori Kvinte jutros su održali sasatanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, a tokom dana došlo je do novih tenzija u severnoj Mitrovici, gde je tzv. kosovska policija uhapsila Srbina Miluna Milenkovića - Luneta.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je naveo i da je predsednik Vučić tokom današnjeg dana više puta razgovarao sa evropskim emisarom za dijalog Miroslavom Lajčakom, ali i brojnim međunarodnim zvaničnicima "kako bi izvršili pritisak na Kurtija i urazumili ga".

Petković je najavio i da sutra u Beograd dolazi komandant Kfora sa kojim će razgovarati predsednik Vučić i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (106)

Loading
Marija

13.06.2023 17:13

Bitan sastanak za sve nas

Ana

13.06.2023 17:13

Nadamo se da će Vucic i predstavnici Kvinte naći zajedničko resenje za mir na Kosmetu!

Mici

13.06.2023 17:17

Vucic se bori kao lav da se situacija resi na KIM, i sutrasnji sastanak bice veoma vazan, jer situacija je ozbilja!

Zora

13.06.2023 17:18

Vučić se bori za naš narod. Svakoga je upoznao sa situacijom na KiM koja je, zbog Kurtijeve neozbiljnosti, na ivici sukoba. Vučić čini sve da se situacija reši mirnim putem.