POŽELEO SAM AMBASADORKI MNOGO USPEHA U RADU: Vučić zahvalio Makleod na doprinosu jačanju odnosa Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva

Autor:

Vesti

06.06.2023

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić i ambasadorka Makleod razgovarali su i o drugim važnim pitanjima iz oblasti regionalne i međunarodne politike

POŽELEO SAM AMBASADORKI MNOGO USPEHA U RADU: Vučić zahvalio Makleod na doprinosu jačanju odnosa Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Šan Makleod, kojoj je zahvalio na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprinela unapređenju odnosa dve zemlje.

Ambasadorka Makleod je zahvalila na podršci koju je dobijala tokom rada u Beogradu. 

Sagovornici su konstatovali da postoji zajednički interes za dalje intenziviranje odnosa u svim oblastima, uz uverenje da postoji prostor za povećanje britanskih investicija u Srbiji, kao i bilateralne trgovinske saradnje, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Predsednik je podsetio na to da je tokom diplomatskog mandata ambasadorke Makleod pokrenuto nekoliko zajedničkih ekonomskih i infrastrukturnih projekata, od kojih je svakako najvažniji Moravski koridor.

Predsednik Vučić i ambasadorka Makleod razgovarali su i o drugim važnim pitanjima iz oblasti regionalne i međunarodne politike. 

Predsednik je poželeo ambasadorki Makleod mnogo uspeha u budućem radu, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (89)

Loading
Milenko

06.06.2023 12:02

Srdačno sa obe strane. Dosta diplomatskog truda i napora je uloženo da bi se odnosi dve zemlje podigli ba viši nivo.

Sanja

06.06.2023 12:07

Jos jedna sjajna saradnja i negovanje odnosa sa drugim drzavama. Nadam se da je poseta ambasadorke doprinela da nasi ljudi nauce nesto novo i korisno.

Nana

06.06.2023 12:08

Poseta ambasadorke Velike Britanije predstavlja važan korak ka jačanju bilateralnih odnosa.

ilica

06.06.2023 12:08

Uvek podrška za našeg predsednika koji se svim srcem bori za Srbiju i njenu budućnost.