BIZON SAM, PA ŠTA - TO MI JE OMILJENI NADIMAK! Vladimir Đukanović otvoreno i iskreno u novoj epizodi emisije "Sa Tanjom na ti"! (VIDEO)

Autor:

Vesti

05.06.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu ni svesni koliko su me obradovali što me tako zovu, ta životinja je slična nama Srbima, bori se za svoje parče slobode.

Živiš na istoj adresi od rođenja do danas?

- U istom stanu gde sam se rodio, 22 sprat. Mnogima je neverovatno da neko može da živi na 22. spratu. Ali ja eto 44 godine živim na 22. spratu, tu sam sa suprugom i četvoro dece.

Kao dete išao si u RS, i to u vreme dok je trajao rat?

- Moj otac je iz Republike Srpske, naše selo bilo je na pet kilometara od prve borbene linije. Kao mali sam odlazio tamo, otac me je vodio na prvu liniju vodio me je da to vidim, bio sam sa vojskom.

Ipak, u politiku si ušao iz nekog drugog razloga?

- Ključno je ono kada je počeo raspad Jugoslavije, išao sam na Zvezdine utakmice. Ono što me je opredelilo da uvek budem na toj nacionalnoj strani je Zvezdin sever. Tu nema dileme. Kad 1987. ili 1988. čuješ prvi put "Oj, vojvodo, Sinđeliću", pa "Marš na Drinu"... Pitaš oca o čemu se ovo radi, tata objašnjava... Tako je krenulo. Kad je počeo rat u bivšoj Jugoslaviji, već sam bio fomiran.

Zvezda je kriva za sve?

- Otac me je jednom odveo kao klinca, to je zaraza za ceo život. Evo, 35 godina kupujem propusnice. Danas kupujem više, kupim šest propusnica i za decu, tri za sever, tri za zapad 

Jesi li bežao iz škole?

- Ja sam stvarno bio dobar đak. Bio sam vukovac u osnovnoj školi, u gimnaziji... Nikad nisam imao probleme u školi, osim zbog Zvezde. Mogli su da mi daju sedam neopravdanih, ukor razrednog starešine. Ali, kad igra Zvezda pobegnem sa časa. To je bila jača ljubav od svega.

Da li žališ što si ušao u politiku?

- Da, sad sa ovom pameću nikad ne bi ušao u politiku. Svoju decu ću učiti da se nikada ne bave politikom. Naravno, oni će se opredeliti i naći svoj put.

Vučića si upoznao na stadionu?

- Igrom slučaja Aleksandra Vučića sam upoznao na stadionu, ne verujem da se on toga seća. Bila je strašna tuča na Zvezdinom severu. On i njegov brat žestoko su se tukli sa jednom grupom navijača. Bio sam član stranke tada. Pravo da ti kažem bilo je neverovatno kako su se oni držali. Masa je na njih nagrnula, on sa društvom i bratom, ne da su se držali nego su im čak posle i ti navijači sa kojima su se tukli prišli i rekli ovo nikada nismo doživeli, svaka čast! Prišao sam mu i pokazao člansku kartu stranke. Njemu je bilo drago. Nije znao ko mu prilazi, kasnije sam mu ispričao tu priču.

Koliko se dugo poznajete?

- Mislim da ima oko 25 godina, možda i jače koliko se baš poznajemo. Mnogo mu hvala što je učinio za mene lično, jer da nije pitanje je da li bih ja uopšte postojao, što me je bacio u vatru i dao priliku da se dokažem.

Svakako te nazivaju na društvenim mrežama koji ti je omiljeni nadimak?

- Bizon mi je omiljeni... Oni ne znaju šta su uradili. Radi se o životinji koja je, što bi se reklo, slobodna životinja, koja se bori za svoje parče pod nebom i koju jure mnogi predatori. Pogledajte samo filmove o tim životinjama, videćete da je bizon životinja koja je slična nama Srbima koja se bori za svoje parče slobode, koja beži od predatora, koja opstaje, koja je snažna, jaka... Nisu ni svesni koliko su me obradovali tim nadimkom. 

Gospod bog pa Zvezda 

Zanimljivo je da ti ni venčanje nije prošlo bez Zvezde?

- Supruga, kada smo se upoznali, nije mogla da shvati da neko toliko voli Crvenu Zvezdu. Zanimljivo je da smo otišli u Crkvu Svetog Vasilija Ostroškog na Banjici, kod oca Milana Lazarevića smo otišli na predbračni ispit. A nekoliko dana pre toga Zvezda izgubila derbi sa 2:0. Meni suza suzu stiže, a ona kaže: "Oče Milane, on plače zbog Zvezde". Na to joj on kaže: "E, sestro slatka, prvo gospod bog, pa Crvena Zvezda". 

U venčanici si je odveo na Marakanu?

- Ukapirala je, morala je da se slika, rekao sam samo par fotografija mora da bude na Marakani i to je to. Makar pored reflektora gde kupujemo karte. I stvarno otišli smo tamo i napravili par fotografija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
ZVEZDAS SA ISTOKA

05.06.2023 20:29

Bizon je BLAGA rec za tebe !

Piton

06.06.2023 16:23

Da li smijem izjaviti ljubav Vašoj prelijepoj novinarki ?

Vladimir

06.06.2023 16:38

Trebali su svi i da ostanu na tribinama. Ovo sa drzavom im ne ide.