PREMIJERKU UPOREDILI SA NACISTIMA: Zbog ovoga dela iz emisije "Junaci doba zlog" je kažnjen N1 (VIDEO)

Autor:

Vesti

03.06.2023

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisni organ za audio-vizuelne medije iz Luksemburga (ALIA) kaznio je televiziju N1 zbog govora mržnje usmerenog na premijerku Srbije Anu Brnabić.

PREMIJERKU UPOREDILI SA NACISTIMA: Zbog ovoga dela iz emisije "Junaci doba zlog" je kažnjen N1 (VIDEO)

Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

N1, zato što je registrovan u Luksemburgu, na taj način može da krši profesionalne, etičke i moralne standarde, pošto REM nije za njih nadležan.

Pogledajte kako su u propagandnoj emisiji koja je emitovana na N1 uporedili premijerku Anu Brnabić sa nacistima i blagajnikom logora Majdanek.

Savet Regulatornog tela ze elektronske medije je na hitnoj sednici održanoj 2. juna 2023. godine usvojio sledeće saopštenje:

Regulatorno telo za elektronske medije REM obratilo se Administrativnom savetu Luksemburškog nezavisnog organa za audio-vizuelne medije (ALIA), povodom emitovanja jedne od emisija iz serijala ”Junaci doba zlog” na televiziji N1.

Naime, predmet pritužbe REM-a bila je emisija iz već pomenutog serijala, emitovana 19. januara 2022. godine, koja prema REM-u emituje govor mržnje ka predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, s obzirom na to da se njen lik i delo poistovećuju sa blagajnikom nacističkog logora za istrebljivanje Majdanek.

Prema REM-u, referenca na nacističke zločine u javnom diskursu i pravljenje sasvim neprikladne paralele, predstavljaju ne samo neprihvatljivu ocenu predmetnog lica, već i banalizovanje tih zločina i konačno, njihovo relativizovanje.

Kako pomenuta televizija nije registrovana u Republici Srbiji, REM je, kao odgovorna institucija, u potpunosti poštovao pravnu proceduru i uputio pritužbu na pomenutu emisiju jedinom nadležnom telu za sadržaj koji se plasira na televizijama u okviru Junajted grupe, a to je organ sa adresom u Luksemburgu.

Obaveštavamo domaću javnost da je pritužba REM-a uvojena i da je Luksemburški nezavisni organ za audio-vizuelne medije (ALIA) kaznio televiziju N1 zbog vređanja premijerke Ane Brnabić ukorom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (8)

Loading
Jana

03.06.2023 10:58

N1 i treba da bude kaznjen. Samo promovisu mrznju. Dno dna.

Minja

03.06.2023 11:02

Sa pravom su kaznjeni ovi iz N1 jer sire govor mrznje.

Una

03.06.2023 11:05

Ana nije nacista. I treba da budu kaznjeni ovi sa N1.

Zoro

03.06.2023 11:05

Ovakvo poredjenje je sramno i za svaku osudu