Brnabić: Karikatura u NIN-u primer beščašća i nedostatka empatije za stradale (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.06.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglasila je da je najbolje mesto da komentariše poruku karikature upravo Kragujevac, grad koji je najviše propatio od i tokom nacističke okupacije.

Brnabić: Karikatura u NIN-u primer beščašća i nedostatka empatije za stradale (VIDEO)

Foto: Tanjug/V.šporcic

Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas  u Kragujevcu da karikatura u NIN-u u kojoj se predsednik Aleksandar Vučić izjadnačava sa nacističkim vođom predstavlja primer beščašća, relativizaciju najgrubljih nacističkih zločina, ali i nedostatak emaptije za mnoge narode, ne samo srpski.

Naglasila je da je najbolje mesto da komentariše poruku karikature upravo Kragujevac, grad koji je najviše propatio od i tokom nacističke okupacije. 

Vi želite da kažete da su to Aleksandar Vučić i SNS, to je vaša karikatura i vaš odnos prema političkim neistomišljenicima", rekla je Brnabić na pitanje novinara da prokomentarise karikaturu u NIN-u, na kojoj je predsednik predstavljen kao nacistički vođa.

- To je primer beščašća, relativizacije najgrubljih zločina, primer kako nemate empatiju za čitav naš narodi, za druge Jevreje, Rome koji su tada propatili kao nikada", rekla je Brnabić.
"Sada izjednačavate Aleksandra Vučića sa nacističkim vođom a nepunih sedam dana ste nas iz SNS izjednačavali kao i sve oni koji veruju da Aleksandar Vučić i SNS ne rade tako loš posao za našu zemlju sa fašičkim falangama i Musolinijevim fašistima
- rekla je predsedica Vlade.

Naglasila je da takav način komunikacije treba da bude na čast onima koji to podržavaju, a tvrde da se bore protiv nasilja.

Dodala je da zato želi samo da zamoli za minimum, minimum ljudskog dostojanstva i poštovanja prema najstrašnijim zločinima koje je ova zmalja videla pa i Kragujevac.
Nemojte da pljujete i relativizujete zločine tih dželata, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovala je danas svečanom otvaranju fabrike "Vaker Najson" (Wacker Neuson) u Kragujevcu. 

Nakon toga je prisustvovala potpisivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i kompanije Amazon web service u Data centru u Kragujevcu, ispred kojega je odgovarala i na pitanja novinara.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Majda

01.06.2023 13:46

Predsednik Vucic nikako ne sme da bude na karikaturi, posebno zbog svega sto cini za Srbiju u ovim teskim danima. Bruka i sramota!

Vanja

01.06.2023 13:47

Nin je sramota za štampu u Srbiji.

Mila

01.06.2023 13:48

Upravo tako u ovakvim teskim danima neko se igra crtanjem ovakvih karikatura strasno i za svaku osudu

Aca

01.06.2023 14:14

Ovo i jeste za svaku osudu, strasno cime se bave tajkunski mediji.