KURTI CRTA METE NA ČELO SRBIMA! Srpska lista: Njegovi partijski drugovi napadali međunarodne predstavnike

Autor:

Vesti

02.06.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista u saopštenju za medije navodi da se ovakvim optužbama crtaju mete na čelu Srpkinjama i Srbima zato što žele osnovna ljudska prava

KURTI CRTA METE NA ČELO SRBIMA! Srpska lista: Njegovi partijski drugovi napadali međunarodne predstavnike

Foto: Printscreen

Srpska lista oglasila se danas nakon što je Aljbin Kurti objavio spisak Srba koje je okarakterisao kao kriminalce i organizatore protesta i istakla da se na taj način crta meta Srbima i Srpkinjama na severu Kosova, dok oni samo žele mir, slobodu i prestanak progona.

Srpska lista u saopštenju za medije navodi da se ovakvim optužbama crtaju mete na čelu Srpkinjama i Srbima zato što žele osnovna ljudska prava.

- Današnje neosnovane optužbe i crtanje mete na čelo Srpkinjama i Srbima na severu Kosova i Metohije samo zato što ne pristaju na kršenje osnovnih ljudskih prava pokazuje fašistički karakter režima  Aljbina Kurtija. Da li su rulja, profesori, lekari, medicinske sestre, rudari, građani i politički predstavnici kako ih je danas etiketirao Aljbin Kurti u skupštini?. Koliko je farsa sve ono što je Kurti rekao danas u skupštini govori i podatak da je za kriminalce i organizatore protesta označio časne ljude, žene, invalide, pa čak i neke koji su u bolnici, i nedeljama unazad nisu na severu Kosova i Metohije - piše u saopštenju.

Kako ističu iz Srpske liste, Kurti je danas otišao toliko daleko da govori kako je on organizovao mnogo protesta koji su bili mirni, pa se prosto nameće pitanje da li on misli da su građani senilni, a međunarodna zajednica zaboravila kako je za vreme njegovih protesta napadana kuća njegovih političkih protivnika, tadašnjeg premijera, kako je zgrada Vlade gađana raketnim bacačem.

- Njegovi partijski drugovi napadali međunarodne predstavnike, pa čak i američki ambasadorku, a njegov sadašnji posilni Svečlja napadao lica pod međunarodnom zaštitom i uništavao vozila međunarodnih misija, za šta nije odgovarao. Današnje Kurtijevo izlaganje prepuno laži je dokaz da on želi dalju eskalaciju situacije, podizanje tenzija i sukobe, a Srbi žele mir, slobodu, nazad svoje zgrade opština i prekid progona naših sugrađana koji ne pristaju da budu Kurtijeve sluge - piše u saopštenju Srpske liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (29)

Loading
Nana

02.06.2023 16:25

Srbi žele mir, slobodu, nazad svoje zgrade opština i prekid progona naših građana

Rada

02.06.2023 16:33

Odgovornost za ovakvo ponasanje Kurtija snosi iskljucivo medjunarodna zajednica koja mu je sve to dozvolila.

Djordje

02.06.2023 16:35

Srbi zele samo mir. Mi ne zelimo rat to smo dokazali!!!....

Milan

02.06.2023 16:35

Srbi samo zele da zive na svojim vekovnim ognjistima i da ocuvaju veru. A Kurti ih ugrozava u svakom smislu.