KAKO SE URUŠILA KURTIJEVA LISTA: Objavio spisak Srba koje je optužio da su organizatori nereda, a na njemu čovek koji je u bolnici u Beogradu!

Autor:

Vesti

02.06.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Prištini je tokom vanredne sednice Skupštine privremenih institucija, na kojoj se raspravljalo o situaciji na severu Kosova i Metohije, premijer privremenih institucija Aljbin Kurti targetirao Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji, navodeći spisak njihovih imena i optužujući ih za nerede u Zvečanu.

KAKO SE URUŠILA KURTIJEVA LISTA: Objavio spisak Srba koje je optužio da su organizatori nereda, a na njemu čovek koji je u bolnici u Beogradu!

Foto: Tanjug/AP

Premijer privremenih institucija Aljbin Kurti iskoristio je sednicu Skupštine da targetira Srbe, pročitavši spisak sa imenima Srba za koje je tvrdio da su glavni organizatori nereda na severu KiM proteklih dana.

Prema njegovim rečima, glavnu ulogu u organizovanju demonstranata imaju „pripadnici nelegalne formacije takozvane „civilne odbrane“ i bivši pripadnici kosovske policije“.

Ovi protesti su nam, uprkos svoj zlobi, poslužili da izvršimo valjane identifikacije - rekao je on u skupštini, i pročitao spisak sa imenima. 

Međutim, usledio je ubrzo dokaz da je Kurti "masno" slagao, po dobro oprobanom receptu.

Naime, na Kurtijevom spisku "izgrednika" našao se i Nikola Balidini koji je u bolnici u Beogradu. Kako je potvrdila njegova majka, Baldinija u ponedeljak čeka operacija.

Ovim se ruši "lista" premijera privremenih institucija.

Podsetimo, na sednici skupštine Kurti je rekao da postoji dovoljno snimaka koji dokazuju da je eskalacija situacije 29. maja bila organizovana, dobro isplanirana i da je imala autora i da je to Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading