KURTI SE PREVARIO AKO JE MISLIO DA ĆE VUČIĆ DA PRIZNA KOSOVO: Hrvatski kolumnista o upadu specijalaca na sever KiM - igraju se vatrom (VIDEO)

Autor:

Vesti

28.05.2023

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

EU i SAD poslale poruku da je kosovska vlada odgovorna za incident na severu KiM, a Željko Trkanjec kaže da je to pokazalo da situacija nije dobra.

KURTI SE PREVARIO AKO JE MISLIO DA ĆE VUČIĆ DA PRIZNA KOSOVO: Hrvatski kolumnista o upadu specijalaca na sever KiM - igraju se vatrom (VIDEO)

Foto: Republika.rs, Twitter/Printscreen

Željko Trkanjec

Hrvatski kolumnista Željko Trkanjec je komentarišući upad specijalaca na sever Kosova i Metohije istakao da se Aljbin Kurti prevario ako je mislio da će Aleksandar Vučić da prizna Kosovo.

- To je ogromna greška Kurtija! Kosovo se previše igra vatrom! Pogrešna je procena da bi Srbija mogla da ih prizna jer je Vučić navodno slab! - istakao je Trkanjec.

Kako je rekao, one sekunde kada i Evropksa unija i SAD iste večeri pošalju gotovo isto saopštenje i kažu da je tzv. kosovska vlada odgovorna za incident jasno je da situacija nije dobra.

 

 

Da podsetimo, u petak 26. maja došlo je do upada naoružanih specijalaca Aljbina Kuritija u opštine na severu Kosova i Metohije.

Nakon pokušaja građana da spreče policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo do sukoba, u kojima je policija je upotrebila suzavac, dimne i šok bombe.

Tom prilikom povređeno je više Srba, a Kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Gradonačelnici četiri opštine na severu KiM izabrani su na izborima koje su Srbi bojkotovali, nakon što su u novembru prošle godine napustili prištinske institucije zbog kršenja Briselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sever KiM i stalnih protivpravnih hapšenja Srba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading