"SVI ZAJEDNO ZA BOLJU SRBIJU"! Pavel Surovi pozvao sve Slovake u našoj zemlji da se pridruže skupu 26. maja i podrže SNS i predsednika Vučića!

Autor:

Vesti

25.05.2023

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovaci i Srbi su oduvek bili braća i uvek su stajali zajedno u dobru i u zlu, naglasio je Surovi.

"SVI ZAJEDNO ZA BOLJU SRBIJU"! Pavel Surovi pozvao sve Slovake u našoj zemlji da se pridruže skupu 26. maja i podrže SNS i predsednika Vučića!

Foto: Printscreen

Predsednik slovačke stranke "Slovaci napred!" Pavel Surovi pozvao je sve Slovake, koje žive u Srbiji i kojima je Srbija jedina domovina, da se pridruže skupu "Srbija nade", sutra u 19 časova u Beogradu, i pokažu jedinstvo sa srpskim bratskim narodom.

- U ovim teškim vremenima koja su turbuletna, izazovna, nepredvidiva i stoje ispred svih nas, potreban nam je mir, stabilnost, koncenzus i nada. Pred nama je nova budućnost, budućnost napredne Srbije, koju treba da i dalje stvaramo i gradimo zajedno - saopštio je predsednik slovačke stranke Pavel Surovi.

Kako je naglasio, Slovaci i Srbi su oduvek bili braća i uvek su stajali zajedno u dobru i u zlu.

- Zajedno su se borili za zajedničku slobodu i samostalnost više od tri veka. Slovaci su i konstitutivni narod, na Velikoj narodnoj skupštini su 62 slovačka delegata glasali za prisajedinjenje Bačke Banata, Srema i Baranje Kraljevini Srbije - naveo je Surovi.

- Slovaci u Srbiji mogu sami da posvedoče koliko je za poslednjih 10 godina u opštinama i selima gde je većinsko stanovinštvo slovačko, urađeno na razvoju infrastrukture, razvoju kulture i multietičnosti, u zdravstvu, izgradnja fabrika, pomoći crkvama i drugim sferama života, što se ogleda u boljim životnim uslovima u zajednici. Zato svi zajedno za bolju Srbiju! -  zaključio je Surovi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (98)

Loading
Jovana

25.05.2023 13:09

Srbija tezi prijateljskim odnosima sa svim zemljama, sve zemlje koje joj zele dobro su dobrodosle.

Milenko

25.05.2023 13:13

Vidimo se sutra na najvećem skupu jedinstva i podrške.

Sima

25.05.2023 13:19

Pavel Surovi poziva sve Slovake u Srbiji da dođu na skup 26.maja.

Sara

25.05.2023 13:20

Prijateljski odnosi sa svim zemljama koje Srbija ima dolaze do izražaja u podršci koju pružaju.