DOK SE NE FORMIRA ZSO, NIKO OD SRBA NA SEVERU SE NE VRAĆA U INSTITUCIJE! Srpska lista Lajčaku prenela zabrinutost zbog prljavih POTEZA Prištine

Autor:

Vesti

11.05.2023

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je saopšteno iz Srpske liste, Lajčaku su preneli zabrinutost zbog jasne namere da se umesto kroz dijalog otvorena pitanja rešavaju jednostranim potezima Prištine.

DOK SE NE FORMIRA ZSO, NIKO OD SRBA NA SEVERU SE NE VRAĆA U INSTITUCIJE! Srpska lista Lajčaku prenela zabrinutost zbog prljavih POTEZA Prištine

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Predstavnici Srpske liste preneli su danas tokom sastanka u Severnoj Mitrovici specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku zabrinutost građana zbog, kako se navodi u saopštenju, kontinuirane represije režima Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji, posebno na severu.

Kako je saopšteno iz Srpske liste, Lajčaku su preneli zabrinutost zbog jasne namere da se umesto kroz dijalog otvorena pitanja rešavaju jednostranim potezima Prištine i institucionalnim nasiljem kroz zloupotrebu institucija i do zuba naoružanih specijalnih jedinica koji svakoga dana maltretiraju građane, pa čak i pucaju u njih bez ikakvog povoda, prenosi Kosovoonline.

- Po pitanju otimanja srpske zemlje od srpskih domaćina u opštinama Zubin Potok i Leposavić upozorili smo da je to protivpravni proces i da će se građani, zajedno sa vlasnicima nepokretnosti suprotstaviti svim demokratskim sredstvima ovim razbojničkim potezima Prištine - naglašeno je.

U saopštenju se navodi da su istakli da Srpska lista, kao i čitav srpski narod, ne priznaje rezultate izbora na koje je izašlo 0,02 odsto Srba, te da su oni plod nelegalnih, nelegitimnih i nedemokratskih procesa, koji su ogolili nameru Kurtija da okupira sever.

- Mi smo za razliku od njega zaiteresovani da se sačuva mir, ali i sačuva srpski narod na ovim prostorima - rečeno je Lajčaku tokom sastanka.

Kako se dodaje, predstavnici Srpske liste su ponovili da je odluka srpskog naroda da se napuste institucije i ne učestvuje na tim lažnim izborima, kao i da se niko od Srba na severu neće vratiti u institucije dok se ne formira Zajednica srpskih opština u skladu sa dogovorima iz 2013. i 2015. godine u Briselu i povuku sve specijalne jedinice sa severa Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading