POHVALE IZ GARDIJANA ZA VUČIĆA - DEŽURNI HEJTERI ĆE DOBITI FRAS: Srbija pokazala da su joj ljudski životi važniji od oružja!

Autor:

Vesti

10.05.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pohvale na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je reč o kritičnim momentima nakon dva stravična zločina, stigle su iz Gardijana.

POHVALE IZ GARDIJANA ZA VUČIĆA - DEŽURNI HEJTERI ĆE DOBITI FRAS: Srbija pokazala da su joj ljudski životi važniji od oružja!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Guradian

Pljušte pohvale na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Naime, britanski Gardijan pohvalio je sve akcije koje je naša država sprovela nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila prošle nedelje.

Oni su uporedili korake koje je Srbija preduzela, sa onim što čini američka vlast i ocenili da se naša zemlja drastično bolje ponela u suzbijanju ovog stravičnog problema.

Za razliku od nas, masovna pucnjava nije svakodnevna pojava u Srbiji. Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nije trebalo dugo da preduzme brzu akciju. Samo dan nakon ovih besmislenih pucnjava, Vučić je najavio nekoliko mera koje će sprečiti dalju tragediju. Mere uključuju zabranu novih dozvola za oružje, strože kazne za ilegalno posedovanje oružja, psihološke provere vlasnika oružja i amnestiju za predaju ilegalnog oružja - preneli su oni i upitali zašto SAD ne reaguju čak ni posle 200 masovnih ubistava koja su u SAD zabeležena 2023. godine.

Foto: Printscreen Gardian

SAD

Kako su dalje naveli, Srbija je po ugledu na neke druge zemlje, koje su se svojevremeno suočavale sa porblemom masonvih ubistava, poput Novog Zelanda, Velike Britanije, Australije, odmah preduzela mere i pokazala da su joj ljudski životi iznad oružja, dok to u SAD, kako je navedeno u tekstu, nije slučaj:

- Razlika između akcije Srbije i nedelovanja SAD svodi se na politički uticaj industrije oružja. SAD ne mogu da preduzmu sveobuhvatne akcije koje favorizuje većina Amerikanaca, uključujući čak i univerzalne provere prošlosti, jer je mala, ali moćna manjina zakonodavaca usvojila potpunu suprotnost lobija za oružje razumnim zakonima i propisima o oružju. Oružarski lobi,a ne samo NRA ,proveo je decenije čineći ovo mogućim i usmeravajući beskrajne količine donacija političkim kandidatima, kao i stvaranjem ekstremističkog pogleda na drugi amandman koji je antagonistički prema svim ograničenjima i zaštitnim merama vatrenog oružja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (108)

Loading
Maja

10.05.2023 14:25

Vucic opet dokazuje da mu je bitan svaki gradjanin Srbije i da se bori za svoju zemlju.

Marina

10.05.2023 14:26

Ceo svet ima samo reci hvale za predsednika Vucica.

Dragan J

10.05.2023 20:36

@Marina - Marina: Vučić je odgovoran državnik, priznat i poštovan u celom svetu i Srbija se ponosi što ima takvog predsednika.

Marija

10.05.2023 14:27

Svi dobro znamo da je svaka odluka koju donese vlast ispravna. Zato i podrzavamo politiku Vucica.