PREDSEDNIK SA ADMINISTRATORKOM USAID-A: Ponovio sam doslednost Srbije za dijalog i odlučnost da ne prihvatamo jednostrane odluke koje ugrožavaju narod na KiM! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.05.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan, otvoren i sadržajan razgovor, napisao je predsednik.

PREDSEDNIK SA ADMINISTRATORKOM USAID-A: Ponovio sam doslednost Srbije za dijalog i odlučnost da ne prihvatamo jednostrane odluke koje ugrožavaju narod na KiM! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Vučić i Pauero

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa administratorkom Američke agencije za međunarodnu saradnju (USAID) Samantom Pauer.

- Važan, otvoren i sadržajan razgovor sa Samantom Pauero konkretnim i prioritetnim temama za dalje unapređenje bilateralne i ekonomske saradnje sa SAD, ali i o situaciji u regionu i aktuelnim regionalnim i globalnim geopolitičkim izazovima.


Ponovio sam doslednu spremnost Srbije za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali i odlučnost da ne prihvatamo bilo kakve jednostrane odluke koje direktno ugrožavaju prava srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Zahvalio sam na pomoći koju je USAID kroz svoje programe pružio našoj zemlji u oblastima jačanja konkurentnosti srpske privrede, a razmotrili smo i potencijale za dodatna ulaganja u energetsku infrastrukturu i pokretanje novih projekata u cilju sveobuhvatnog i ujednačenog ekonomskog napretka Srbije
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (71)

Loading
Tina

10.05.2023 11:01

Razgovori se moraju voditi i uvazavati predlozi. ZSO mora biti formirana. Vise nema odlaganja.

Tanja

10.05.2023 11:02

Srbija je uvek spremna za dijalog i kompromis

Tanja

10.05.2023 11:03

Jačanje bilateralne saradnje sa SAD je od izuzetne važnosti za Srbiju

Tanja

10.05.2023 11:04

Srbija nikada neće pristati ga odluke koje bi ugrozile Srbe na KiM