GORAN VESIĆ: Izgradnja pruge Beograd-Niš je najvažniji projekat u narednih nekoliko godina

Autor:

Vesti

08.05.2023

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dodao da će svi gradovi i opštine na trasi imati veliku korist od izgradnje brze pruge, kao i cela država - nove investicije i ekonomski napredak

GORAN VESIĆ: Izgradnja pruge Beograd-Niš je najvažniji projekat u narednih nekoliko godina

Foto: Privatna arhiva

Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas sa predstavnicima lokalnih samouprava koje se nalaze na trasi buduće brze pruge Beograd - Niš, i poručio im da je za uspešnu realizaciju tog projekta od kojeg će korist imati i država i svi gradovi i opštine pojedinačno, važno da budu u kontatku sa projektantima kako bi se izbegli svi eventualni problemi prilikom izvođenja radova.

- Ovo je način rada svih velikih projekata ubuduće, kako bi lokalne samouprave bile u kontaktu sa projektantima i kako bismo efikasnije rešavali probleme - rekao je Vesić.

Ministar je istakao da je izgradnja brze pruge Beograd - Niš najvažniji projekat u narednih nekoliko godina.

- Budite u kontaktu sa projektantima, kako bi bilo što manje problema u izvođenju radova. Nećemo moći da ih ispravljamo kada izvođenje radova počne - rekao je Vesić.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

 

Dodao je da će svi gradovi i opštine na trasi imati veliku korist od izgradnje brze pruge, kao i cela država - nove investicije i ekonomski napredak.

- Ova pruga treba da nam svima donese benefite, a ne probleme - podvukao je ministar.

Na isti način, kazao je Vesić, radiće se i drugi projekti - poput obnove regionalnih pruga, i izgradnje pruge od Niša ka Skoplju.

Sastanku su prisustvovali pomoćnica minustra za železnički i intermodalni transport Anita Dimoski, predstavnici železničkih preduzeća i projektanti.

Predstavnici projektanata prezentovali su prethodnu studiju izvodljivosti, koja je prvi korak u realizaciji projekta, kako bi se sagledao projekat u početnoj fazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading