TOMA I KEMAL PROLAZE KROZ KRIZNE SITUACIJE: Đorđe Stojković otkriva detalje o seriji "Toma"!

Autor:

Zabava

08.05.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na malim ekranima videćete sve ono što niste na velikom platnu, ističe glumac.

TOMA I KEMAL PROLAZE KROZ KRIZNE SITUACIJE: Đorđe Stojković otkriva detalje o seriji "Toma"!

Foto: ST/Dragan Kadić

Kombinacija suza i smeha pokazala se kao dobra formula za uspeh u filmskoj industriji, a dokaz za to je ostvarenje Dragana Bjelogrlića "Toma", koje je 2021. oborilo rekorde gledanosti u srpskim bioskopima. Prema zvaničnim podacima Filmskog centra Srbije, za samo dva meseca prikazivanja na velikom platnu ovaj film je pogledalo čak 800.000 ljudi, a otkako je najavljeno da se priprema i televizijska serija, znatiželja gledalaca neprekidno raste.

U razgovoru za Republiku glumac Đorđe Stojković, koga ćemo ponovo videti u koži Kemala Montena, otkriva da će se serija po mnogo čemu razlikovati od filma i da ćemo, kako kaže, na malim ekranima videti sve ono što nismo na velikom platnu.

Republika

Foto: Aleksandar Kujučev

 

Krajem prošle godine na Baščaršiji u Sarajevu snimljeni su poslednji kadrovi serije, koja bi na jesen trebalo da doživi televizijsku premijeru. Tada je reditelj serije Dragan Bjelogrlić rekao da će serija imati potpuno drugačiji tok, koncept i narativ u odnosu na film, koji je izazvao velike emocije i pažnju publike na prostorima nekadašnje SFRJ.

Pesme "Danka", "Za Ljiljanu", "Svirajte noćas samo za nju" i "Dva smo sveta različita" vratiće publiku u vreme kada su Toma Zdravković, Davorin Popović i Kemal Monteno harali jugoslovenskom scenom. Ipak, osim lepe strane popularnosti, videćemo i s kakvim su se problemima tada susretale legendarne muzičke zvezde.

- Biće detaljnije prikazan odnos Tome i Kemala, pa ću imati mnogo više scena nego u filmu. U seriji će gledaoci videti s čim su se njih dvojica sve susretali, a ima mnogo toga što nije stalo u film. Zato je važno pogledati i seriju da bi priča o Tomi Zdravkoviću bila kompletna - ističe Stojković.

Republika

Foto: instagram.com/djole_kordelion

 

Upravo na Baščaršiji slučajni prolaznici su mogli da vide snimanje scene u kojoj Zdravković sreće Davorina Popovića i Kemala Montena i upoznaje ih sa voditeljkom i novinarkom Dankom Novović (Vaja Dujović) pred početak Olimpijade 1984.

- Prvenstveno Toma, a pored njega i Davorin i Kemal, prolaziće kroz razne krizne situacije, mnoge će biti vrlo problematične, i to je nešto što će biti novo i zanimljivo - kaže Stojković, koji je svog junaka u ovoj emotivnoj priči zavoleo još kao dete.

Zato, naći se u koži tvorca pesama "Dušo moja", "Sarajevo, ljubavi moja", "Nije htjela" i mnogih drugih čije melodije i danas svi rado slušaju, za njega je, kaže, bila velika čast.

- Kemala slušam od detinjstva. Roditelji su me davno upoznali s njegovim stvaralaštvom. Volim njegove pesme i često ih slušam. "Hiljadu pahulja belih" meni je omiljena, a otkad sam dobio sina, obožavam pesmu "Jedne noći u decembru" - priča Đorđe.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

U seriji ćemo upoznati sve Tomine supruge, što će biti posebno interesantno.

- Serija detaljnije prati život Tome Zdravkovića, nudi širu sliku o emotivnom aspektu njegovog života, a upravo je taj emotivni aspekt za mene, kao glumca, bio najveći izazov u radu na ovoj seriji - rekao je svojevremeno Milan Marić, koji se proslavio ulogom naslovnog junaka u ovom filmu.

Dok smo u filmu gledali razvojni put talentovanog pevača, koji je harizmom i glasom dospeo do zvezda, u seriji će biti više reči o svim umetnicima s kojima je glavnom junaku sudbina ukrstila put. Tako se u gostujućoj ulozi pojavljuje Vojin Ćetković, kao legendarni Dragan Nikolić, dok ćemo Srđana Žiku Todorovića videti u ulozi oca Bore.

Voleo bih opet da obučem uniformu

Jedan od najpopularnijih domaćih televizijskih formata "Vojna akademija", koji je proslavio neka od danas najpopularnijih glumačkih imena, mogao bi da dobije nastavak.

- Sudbina "Vojne akademije" se i dalje ne zna, sve zavisi od producenta. Ne znamo da li će se od snimanja nastavka definitivno odustati, još vagamo. Svakako, ova serija je moja velika ljubav i voleo bih da se vratim ulozi koja me je proslavila, ponovo obučem uniformu i postanem Gruja - kaže Đorđe.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading