VASPITAČ PEDOFIL RADIO BEZ KVALIFIKACIJA? Oglasio se vrtić koji trese jeziv skandal: Pipkao decu i slikao im polne organe - pokrenut disciplinski postupak!

Autor:

Hronika

08.05.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaspitač pedofil je udaljen sa posla i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, rekli su iz vrtića u kojem je polno uznemiravao decu.

VASPITAČ PEDOFIL RADIO BEZ KVALIFIKACIJA? Oglasio se vrtić koji trese jeziv skandal: Pipkao decu i slikao im polne organe - pokrenut disciplinski postupak!

Foto: Društvene mreže

Pedofil iz Odžaka

Nakon skandala koji potresa Odžake, ali i celu Srbiju kada je otkriveno da je zaposleni u PU "Poletarac" polno uznemiravao decu za vreme boravka u vrtiću i njegovog hapšenja, iz ove predškolske ustanove rečeno je da je osumnjičeni I. O. bio zaposlen kao pedagoški asistent, te da je po saznanju o čitavom slučaju pokrenut disciplinski postupak i da je ovaj 26-godišnjak udaljen na posla.

- U pitanju je pedagoški asistent koji je bio zaposlen u našoj ustanovi. Po prvom saznanju ustanova je uradila sve što je u njenoj nadležnosti. Pokrenuli smo disciplinski postupak i udaljili ga sa posla. Slučaj su preuzele nadležne službe i istraga je u toku - navedeno je u kratkom odgovoru PU "Poletarac", piše Blic.

Podsetimo, pedofil I. O. iz Bogojeva koga su roditelji znali kao relativno novog vaspitača vrtića u ovom mestu, ali i Odžacima, polno je uznemiravao veliki broj dece, a prema nezvaničnim informacijama, za sada je policiji prijavljeno najmanje 15 slučajeva.

Sve je otkriveno kada je jedan dečak star četiri godine prijavio roditeljima da ga je nagog fotografisao I. O. nakon čega su oni odlučili da provere o čemu se radi. Kada je psiholog potvrdio verodostojnost iskaza mališana, ovaj "vaspitač" je priveden, a ubrzo je u njegovom telefonu pronađeno mnoštvo fotografija i snimaka nage dece iz vrtića.

Klupko se, međutim odmotavalo dalje, kada su ostali roditelji razgovarali sa svojim mališanima i ubrzo je broj zlostavljanja postao dvocifren.

Prema svedočenjima ogorčenih roditelja, dok je neke dečake samo fotografisao, druge je neprimereno dodirivao po polnom organu, pa čak i grizao za isti, a detalji su se ubrzo sami nizali.

Kako je navela majka iz Odžaka, jedan mališan čak je roditeljima rekao: "Nemojte da mi dirate pi**, to sme samo I.O.".

Među zlostavljanom decom bio je i sin vaspitačice ovog vrtića, a prema dosadašnjim saznanjima, njegova meta su bili upravo dečaci starosti između tri i četiri godine.

Ućutkivao ih je govoreći da je to njihova mala tajna, te da će dobiti batine ako nekome nešto budu rekli, a sramna odbrana na saslušanju u policiji mu je bila da je "samo vadio iz gu*e detetovu stolicu".

Iako je roditeljima na sastanku rečeno da se I. O. jedini javio na konkurs za zapošljavanje, te da je prošao psihološki test, ostaje nejasno po kom osnovu je uopšte primljen na poziciju pedagoškog asistenta, te koje su kvalifikacije potrebne za navedenu poziciju, budući da se navodi da je imao završenu samo srednju školu.

Tražili ostavku direktorice

Kako navodi sagovornica, svi roditelji koji su prisustvovali su tražili ostavku direktorice jer smatraju da je to najmanje što može da učini.

- Tražili smo ostavku. Svakog ko je odgovoran. Rečeno nam je da će deca dobiti psihološku podršku u vrtićima, ali mi hoćemo da znamo šta se tačno desilo i kako je moguće da se takav propust napravi. Republička inspekcija češlja dokumenta, ali i mi ih želimo na uvid - zaključila je ogorčena meštanka Odžaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading